Sondaj: Peste 92% dintre românii din mediul urban folosesc cel puțin un dispozitiv digital în viața de zi cu zi
Numărul 23-24, 16-29 iun. 2021 » Conectarea la era digitală
Peste 92% dintre românii din mediul urban afirmă că folosesc zilnic pentru job sau în scop personal un dispozitiv digital, iar 44,4% dintre cei care nu folosesc internetul la locul de muncă susțin că lipsa cunoștințelor digitale le-a afectat viața profesională, conform unui studiu realizat de o platformă de cursuri digitale, relatează Agerpres. Totodată, peste 50% dintre respondenți dețin cel puțin un dispozitiv furnizat de angajator pentru a-și desfășura activitatea profesională din fiecare zi. Majoritatea lor au primit din partea companiei și unul sau mai multe gadgeturi, cum ar fi laptop de lucru, smartphone, tabletă etc., acestea fiind esențiale pentru efectuarea sarcinilor de la muncă, reiese din studiul realizat de Tech Academy.
„Într-un an în care discuțiile s-au întâmplat online, proiectele s-au organizat pe Zoom și distanța a fost păstrată în permanență, tehnologia a venit în sprijinul angajatorilor și al angajaților pentru a susține interacțiunile dintre ei și partenerii lor. În topul motivelor pentru care internetul este folosit la locul de muncă se numără: realizarea și implementarea task-urilor (81%), comunicarea cu clienții, colegii și furnizorii (76,2%) și research-ul (59,5%)”, mai reiese din studiu, conform unui comunicat.
Printre aplicațiile și programele utilizate la job, cele mai folosite sunt pachetul Microsoft (Word, Excel, PowerPoint etc.), Adobe Creative Suite (Illustrator, Photoshop), platformele de mail, platformele social media, ZOOM sau Google Meet.
Peste 90% dintre respondenții la chestionarul Tech Academy consideră că accesul la tehnologie le-a ușurat desfășurarea activității profesionale și că, prin intermediul digitalizării, sarcinile sunt duse la bun sfârșit mai repede ca înainte.
Printre avantajele oferite de internet și tehnologie, enumerate de către cei chestionați, se numără: accesul rapid la informații și resurse de tot felul, eficientizarea timpului de lucru și a procedurilor (înlocuirea registrelor clasice, de exemplu), dar și posibilitatea de a lucra de oriunde și oricând.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național