Sorin Cîmpeanu: Am semnat ordinul pentru adaptarea programei pentru examenele naționale
Telex » Știri 5 februarie 2021
De asemenea, a fost stabilită structura anului școlar 2020-2021
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat astăzi că a semnat ordinul prin care programa pentru examenele naționale din vara acestui an a fost adaptată la „realitățile anului 2020-2021”, informează Mediafax. „Am semnat ordinul de ministru pentru adaptarea la realități a programei de examene naționale, Evaluare națională și Bacalaureat”, a spus Sorin Cîmpeanu.
Ministrul a precizat că această adaptare vizează tematica de examen, dar că se va încerca prin programul de acțiuni remediale recuperarea cât mai eficientă a tuturor aspectelor cuprinse în programele școlare.
„Adaptarea s-a făcut în mod deosebit asupra a ceea ce s-a predat de când școala a intrat în online, deci acolo s-a restructurat cel mai puternic tematica de examen. Tematica cuprinde până la 4 ani de materie și la Evaluare și la Bacalaureat”, a mai spus ministrul.
El a dat exemplul elevilor aflați acum în clasa a VIII-a, a căror programă a fost adaptată ținând cont de faptul că materia din semestrul doi al clasei a șaptea și semestrul 1 al clasei a opta a fost predată online.
Potrivit calendarului publicat pe site-ul Ministerului Educației, Evaluarea Națională va avea loc în perioada 7 iunie-4 iulie, iar Bacalaureatul între 31 mai și 9 iulie.
Se schimbă structura anului școlar
De asemenea, Sorin Cîmpeanu, a anunțat că, printr-un ordin, a fost stabilită structura anului școlar 2020-2021. Acesta va avea două semestre, iar primul se va încheia înaintea sărbătorilor de iarnă. „Este vorba de o abordare conformă cu așteptările elevilor, care înțelegem că vor crea dificultăți multor cadre didactice, dar îmi exprim speranța că se vor implica în așa fel încât să avem o structură logică a anului școlar, bazată pe două semestre, cu trei vacanțe, de iarnă, primăvară și vară, pentru grădinițe și învățământul primar se adaugă și săptămâna de vacanță din luna octombrie, dar semestrul întâi se va încheia înainte de sărbătorile de iarnă”, a declarat Sorin Câmpeanu.
Ministrul a spus că astfel semestrul 1 va avea 14 săptămîni, iar al doilea 20, din care o săptămână va fi dedicată programului „Școala Altfel”. Excepție vor face anii terminali, al căror an școlar va avea doar 32 de săptămâni, în loc de 34, dar și elevii de la filierele tehnologice.
Ministrul a spus că materia va fi adaptată duratei celor două semestre. „Singura problemă este aceea a evaluării și notării, care va trebui să fie făcută într-o durată mai scurtă, de 14 săptămâni. Mizez pe sprijinul tuturor cadrelor didactice și sper că fiecare va găsi soluții în beneficiului elevilor”, a mai spus Sorin Cîmpeanu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile