Sorin Grindeanu: A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiași - Drobeta Turnu Severin
Telex » Știri 12 iunie 2023
Contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiași - Drobeta Turnu Severin, în valoare de 21,05 milioane de lei, fără TVA, a fost semnat cu o asociere de proiectanți români, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres. "Demarăm realizarea drumului de mare viteză Filiași - Lugoj (230 km). A fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate pe tronsonul Filiași - Drobeta Turnu Severin (aproximativ 70 km). Asocierea de proiectanți români trebuie să finalizeze studiul de fezabilitate pe acest prim tronson în termen de 18 luni. Valoarea contractului este de 21,05 milioane de lei (fără TVA)", a notat Sorin Grindeanu, pe pagina sa de Facebook.
Potrivit acestuia, proiectul drumului de mare viteză Filiași - Lugoj, finanțat prin Programul Transport 2021-2027, va contribui la îmbunătățirea legăturilor rutiere între Oltenia și Banat și la dezvoltarea economică în sud-vestul României.
La rândul său, directorul general al CNAIR, Cristian Pistol, a menționat că „prin realizarea drumului de mare viteză Filiași - Lugoj urmărim mai multe obiective: asigurarea accesului la rețeaua TEN-T de baza și la rețeaua extinsă, prin construcția coridoarelor de legătură națională, asigurarea unei rețele de transport rutier sigure și operaționale, care să contribuie la reducerea numărului de accidente rutiere și a timpilor de călătorie, conectivitatea între centrele economice importante dintre Oltenia și Banat, îmbunătățirea condițiilor pentru transportul de mărfuri, asigurarea spațiilor de parcare și de odihnă pentru participanții la traficul rutier, dar și a măsurilor de siguranță pentru transportatori, conform cerințelor UE, realizarea unui căi rutiere de mare viteză, la standarde europene, inclusiv prin dotarea cu sisteme inteligente de transport (ITS)".
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial