Sorin Grindeanu: A început monitorizarea aeriană a șantierelor; aceste zboruri se vor desfășura periodic, în toate zonele
Telex » Știri 9 august 2022
Monitorizarea aeriană a șantierelor se va desfășura periodic, în toate zonele, și va permite realizarea unei radiografii a mobilizării din cadrul șantierelor, a anunțat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres. „A început monitorizarea aeriană a șantierelor, obiectiv pe care mi l-am asumat încă de la preluarea mandatului! În perioada 11-15 iulie mai multe aeronave au survolat și au cules date din următoarele șantiere în lucru: Centura București (DNCB), Autostrada de Centură București (A0), Centura Giurgiu, Drumul expres Craiova-Pitești, Autostrada Sibiu-Pitești, secțiunea 5. Toate datele captate au fost procesate în laborator pentru a realiza ortofotoplanuri, modele digitale de suprafață și modele tridimensionale. În baza acestor misiuni de zbor se realizează inclusiv o radiografie a mobilizării din cadrul șantierelor”, a scris, pe Facebook, ministrul Transporturilor.
Acesta a arătat că la 15 iulie 2022, la momentul zborului, pe șantierul Drumului Expres Craiova-Pitești au fost identificate următoarele: 226 muncitori, 164 autobasculante, 22 betoniere, 24 macarale, 3 nacele, 88 buldo-excavatoare, 38 compactoare, 3 utilaje de forare și 3 utilaje de asfaltare. „Zborurile de supraveghere au fost efectuate în baza unui protocolul încheiat între Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Aero-Spațială (INCAS) și Ministerul Transporturilor. Aceste zboruri de supraveghere a șantierelor se vor desfășura periodic, în toate zonele”, a mai scris Sorin Grindeanu pe pagina de socializare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național