Sorin Grindeanu: Au fost montate primele segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila
Telex » Știri 31 martie 2022
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că au fost montate primele două segmente ale tablierului din zona centrală a Podului suspendat de la Brăila, informează Agerpres. „Încă 38 de segmente din zona centrală a tablierului vor fi montate cu o frecvență medie de două piese pe zi. Operațiunea este foarte importantă deoarece, în cazul în care nu este respectată ordinea de montare, există riscul fracturării pilonilor podului!”, a scris, pe Facebook, ministrul. El a precizat că toate cele 86 de segmente ale tablierului metalic urmează să fie asamblate până la începutul lunii iunie, anul acesta.
„Alte 10 segmente de tablier (câte 5 pe fiecare mal) sunt deja în șantier și urmează să fie montate în zona pilonilor, după ce vor fi asamblate la sol în blocuri compacte. Fiecare segment de tablier are o greutate cuprinsă între 180 de tone și 300 de tone, iar în total acestea cântăresc 21 de mii de tone”, a subliniat Sorin Grindeanu.
Lucrările la Podul suspendat de la Brăila și la drumurile de acces trebuie finalizate până la sfârșitul acestui an.
Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 de metri, dintre care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila și 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. La momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punctul de vedere al deschiderii centrale și al lungimii.
Lățimea totală va fi 31 de metri și va cuprinde patru benzi de circulație a câte 3,50 metri lățime fiecare, patru benzi de încadrare a câte 0,5 metri lățime fiecare, două acostamente de 1,50 metri lățime și o zonă mediană cu lățimea de 3 metri. La acestea se adaugă, de o parte și de alta, două benzi adiționale pentru trafic pietonal, biciclete și întreținere, trotuarele urmând să aibă 2,80 metri fiecare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia