Sorin Grindeanu: Constructorul Pasajului de la Drajna a ajuns cu lucrările la 50%; pasajul ar putea fi deschis mai devreme de termenul prevăzut (iunie 2023)
Telex » Știri 1 august 2022
Ministrul Transporturilor și Infrastructurii, vicepremierul Sorin Grindeanu, a afirmat că lucrările la Pasajul de la Drajna, din județul Călărași, au fost realizate în proporție de 50%, iar în aceste condiții sunt șanse ca pasajul să fie deschis mai devreme de termenul pe care îl prevede contractul - iunie 2023, relatează Agerpres. „Am verificat lucrările de la Pasajul de la Drajna, din județul Călărași. Sunt mulțumit de modul în care evoluează lucrările! Constructorul român a ajuns aproape la 50%, în condițiile în care a început lucrările în luna ianuarie! Dacă va menține ritmul de lucru, sunt șanse mari ca Pasajul de la Drajna (2,74 km) să fie deschis mai devreme decât prevede contractul (iunie 2023). Proiectarea și construcția acestui pasaj au o valoare de 98,12 milioane de lei (fără TVA) și sunt finanțate prin POIM. Pasajul de la Drajna va aduce o serie de beneficii la nivel regional și național: creșterea vitezei de tranzitare prin eliminarea timpilor pierduți acum la barieră; creșterea siguranței rutiere prin eliminarea traversării la nivel a căii ferate”, a scris, pe Facebook, Sorin Grindeanu.
Pasajul de la Drajna va traversa DN3A și linia de cale ferată București - Constanța și face parte din viitorul Drum Expres Călărași-Brăila.
În legătură cu drumul expres TransRegio Galați - Brăila - Slobozia - Drajna - Autostrada A2 - Chiciu, ministrul Transporturilor a afirmat că acesta este cel mai mare proiect pe care l-a dat către autoritățile locale, respectiv Asociației de Dezvoltare Intercomunitare formată din CJ Galați, CJ Brăila, CJ Călărași și CJ Ialomița, care a semnat un protocol cu CNAIR.
„Am făcut acest lucru motivat de faptul că toți cei patru președinți de consilii județene sunt extrem de determinați ca într-o perioadă foarte scurtă să ajungă în stadiul să semneze acest protocol și faptul că ministerul a fost de acord să dea către autoritățile locale. Am semnat până acum cred că vreo 50 și ceva de asemenea protocoale în 7-8 luni. Sigur, acesta este de departe cel mai mare ca investiție. Am fost motivat de două aspecte să fac acest lucru - unu, autoritățile locale fiind zi de zi aici știu să urmărească, să monitorizeze mai bine lucrările să le impulsioneze și, doi, faptul că CNAIR are în acest moment multe proiecte, pentru că există multe surse de finanțare europene și de la bugetul național”, a mai spus ministrul Sorin Grindeanu, în timpul declarației pe care a susținut-o cu ocazia deplasării la Drajna.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național