Sorin Grindeanu: Interconectarea proiectelor de transport între Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Egee, un obiectiv important
Telex » Știri 7 septembrie 2023
Interconectarea proiectelor de transport între Marea Neagră - Marea Baltică și Marea Egee reprezintă un obiectiv important și este nevoie atât de un efort colectiv al statelor Uniunii Europene (UE), cât și de susținerea partenerilor NATO, a transmis ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, într-o postare pe pagina sa de Facebook, relatează Agerpres. Oficialul a menționat că, miercuri, a purtat discuții constructive și aplicate cu delegația condusă de Nusrat Ghani, ministru de stat al Departamentului pentru Afaceri și Comerț, din cadrul Guvernului Marii Britanii.
"Relația bilaterală, rolul României în procesul de reconstrucție a Ucrainei, dar și Inițiativa celor 3 Mări au fost principalele teme abordate pe parcusul întrevederii. Am apreciat abordarea pe care Regatul Unit - ca partener strategic și aliat - o are în relația cu România, într-un context internațional tensionat, marcat inclusiv de agresiunea Rusiei împotriva Ucrainei. De aceea, este esențial ca țările noastre să continue să își extindă cooperarea. Interconectarea proiectelor de transport între Marea Neagră, Marea Baltică și Marea Egee reprezintă un obiectiv important și este nevoie atât de un efort colectiv al statelor Uniunii Europene, cât și de susținerea partenerilor NATO", a scris Sorin Grindeanu. Potrivit demnitarului, Rail2Sea și Via Carpatia sunt proiecte ce aparțin Inițiativei celor 3 Mări și au o importanță deosebită atât în contextul diversificării rutelor de transport europene, cât și în privința asigurării mobilității militare pe Flancul estic al NATO.
În viziunea ministrului Transporturilor, chiar dacă nu mai este stat membru al UE, Marea Britanie poate contribui la succesul acestor proiecte care vor aduce beneficii tuturor democrațiilor din Europa.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane