Sorin Grindeanu: La Drumul expres Galați-Brăila avem un constructor foarte bun; lucrările au fost finalizate în procent de 78%
Telex » Știri 2 noiembrie 2023
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-a declarat mulțumit de constructorul care execută Drumul expres Galați-Brăila, despre care a spus că este foarte bun și că se va încadra în termenul de finalizare a acestui obiectiv, respectiv jumătatea anului viitor, relatează Agerpres. "Toată această lucrare nu a fost una simplă, au fost aproximativ 900 de piloni pentru această traversare a Siretului, au mai rămas de forat aproximativ sub 10 piloni, ceea ce înseamnă că, în această săptămână, probabil, vor finaliza. Termenul de finalizare la acest obiectiv, Drumul expres Galați-Brăila, va fi jumătatea anului viitor. Este un termen cât se poate de realist și care va asigura o fluidizare mai bună dinspre Galați, spre ceea ce înseamnă Brăila și nu numai, făcând legătura cu Podul de la Brăila, spre Tulcea, spre Constanța. E un drum important, un constructor foarte bun, care se va ține de grafic și care va respecta ca, până la jumătatea anului viitor, să fie finalizată această lucrare", a declarat Sorin Grindeanu, la Brăila.
Ministrul a completat, pe pagina sa de Facebook, că lucrările la Drumul expres Galați-Brăila au fost finalizate în procent de 78%. "Mobilizare bună a constructorului român pe șantierul Drumului expres Brăila-Galați (10,76 km)! Lucrările, începute în ianuarie 2022, au ajuns la un stadiu fizic de 78% și au termen de finalizare mai 2024. Pe traseul acestui drum expres se construiește inclusiv Podul peste Siret, al doilea cel mai mare pod hobanat din România după cel de la Agigea (pe ruta Constanța-Mangalia). Podul hobanat va avea o lungime totală de 307 metri cu o deschidere centrală de 130 de metri", a scris ministrul pe Facebook.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național