Sorin Grindeanu: La începutul lunii iunie se termină tot tronsonul II al Drmului Expres Craiova - Pitești
Telex » Știri 29 martie 2022
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat că recepția lucrărilor la primul lot din al doilea tronson al Drumului Expres Craiova- Pitești, ce cuprinde centura ocolitoare a orașului Balș, va fi dat în folosință la 21 aprilie, iar la începutul lunii iunie vor fi încheiate lucrările și la al doilea lot din același tronson ce include un pod peste râul Olt și permite ocolirea municipiului Slatina, relatează Agerpres. „Am venit aici pentru că vor începe procedurile de recepție astfel încât în 21 aprilie să încheiem această etapă pe lotul I. (...) Deci (la începutul lunii iunie n.red.) se termină tot tronsonul II”, a declarat Sorin Grindeanu, într-o vizită șantierul de pe tronsonul II al Drumului Expres Craiova - Pitești.
Reprezentanții constructorului de pe tronsonul II al Drumului Expres Craiova - Pitești au arătat că pe al doilea lot din acest tronson lucrările se vor încheia la finalul lunii mai sau începutul lunii iunie, astfel încât să poată fi dat în folosință și lotul ce permite ocolirea municipiului Slatina.
Ministrul Transporturilor a menționat că pe tronsonul II constructorul este în grafic cu lucrările. „Cel care a făcut și face tronsonul II e în grafic și chiar înainte de grafic și merită felicitat, cum mai sunt exemple. Se merge foarte bine pe Sibiu - Pitești, pe lotul de la Sibiu la Boița, care ar avea termen undeva la jumătatea anului viitor, iar eu sunt optimist că îl vor da în circulație de la sfârșitul acestui an, ceea ce e un lucru de asemenea foarte bun, e vorba de lotul 1 Sibiu - Boița, intrarea spre Valea Oltului. Deci există exemple și de companii care se înscriu în ceea ce s-au angajat, în termene, chiar mai repede”, a adăugat Sorin Grindeanu.
Primarul orașului Balș, Cătălin Rotea, a punctat importanța DEx Craiova - Pitești pentru localitate, atât în ceea ce privește decongestionarea traficului, cât și pentru atragerea investitorilor. „Evident că este un lucru benefic pentru orașul nostru, îl așteptăm de mulți ani de zile, poate de zeci de ani, deja devenisem și subiectul glumelor pe internet, «Balșul se consideră un oraș turistic, făceai trei ore ca să-l vizitezi». Dar dincolo de glumă, sunt două aspecte foarte importante: pe de o parte traficul va fi descongestionat, pe de altă parte, pentru că suntem între două orașe importante, doi poli industriali, Craiova și Slatina, cred că vom deveni într-un final foarte atractivi pentru investitori, pentru că principala problemă a orașului, dincolo de trafic, este crearea de locuri de muncă. Mulțumim constructorului, am avut o colaborare foarte bună cu ei și sper ca acest drum să devină o realitate cât mai rapid”, a spus primarul orașului Balș, Cătălin Rotea.
Drumul Expres Craiova - Pitești este împărțit în patru tronsoane: tronsonul 1 traversează localitățile Ghercești, Pielești și Robănești, cu plecare din Craiova, și are o lungime de 17,7 kilometri, va avea două pasaje și șapte poduri, costă 76 milioane de euro fără TVA și este executat de firma Tirrena Scavi SpA, din Italia.
Al doilea tronson trece prin localitățile Balș, Barza, Piatra Olt, Slătioara, Ulmi, Milcov, Slatina și Valea Mare, are o lungime de 40 kilometri, va avea 10 poduri, inclusiv peste râul Olt, și 5pasaje, costă 217 milioane euro fără TVA și este executat de Asocierea SA&PE Construct SRL-Spedition UMB SRL - Tehnostrade SRL- Consitrans SRL, din România.
Contractele pentru proiectarea și execuția tronsoanelor 3 și 4 din Drumul Expres Craiova - Pitești au în total 64 kilometri, iar valoarea este de circa 1,3 miliarde lei, fără TVA.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național