Sorin Grindeanu: Pas important pentru construcția primului lot al autostrăzii Craiova - Filiași
Telex » Știri astăzi, 9:25
Patru Asocieri din care fac parte constructori din România, Bulgaria și Turcia au depus oferte pentru construcția Lotului 1, în lungime de 10,3 kilometri, al autostrăzii Craiova - Filiași, care va funcționa și ca variantă ocolitoare pentru zona de nord a municipiului Craiova, a anunțat ministrul Transporturilor și Infrastructurii, Sorin Grindeanu, citat de Agerpres.
„Au depus oferte patru Asocieri din care fac parte constructori din România, Bulgaria și Turcia pentru construcția Lotului 1, în lungime de 10,3 km, care va funcționa și ca variantă ocolitoare pentru zona de nord a municipiului Craiova. Câștigătorul contractului cu o valoare estimată de maximum 1,64 miliarde lei (fără TVA), sumă asigurată prin Programul Transport PT 2021-2027, va avea la dispoziție cel mult 34 de luni pentru construcția acestui nou lot de autostradă (10 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție)”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.
Astfel, pe traseu vor fi construite inclusiv: 1 nod rutier (Craiova Nord), care va asigura conexiunea cu DN65F, 1 pasaj (peste DEx12), 2 viaducte (peste nodul Valea Ursoaia), 2 parcări de scurtă durată (dotate cu câte 8 locuri destinate încărcării autoturismelor electrice).
Drumul de mare viteză Craiova Filiași (110 km) este compus din 6 loturi. „Între Craiova și Filiași drumul va avea profil de autostradă, iar între Filiași și Târgu Jiu, drumul va avea profil de Drum Expres. Lotul 4 al acestui proiect va face translația de la profilul de autostradă la cel de drum expres”, a mai scris Grindeanu pe rețeaua de socializare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru