Sorin Grindeanu: Sfârșitul anului ne va găsi cu lucrările la Drumul Expres Galați-Brăila terminate
Telex » Știri 4 iunie 2024
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat, în județul Brăila, că lucrările la Drumul Expres Galați-Brăila (DEx6), care va face legătura cu Podul suspendat peste Dunăre, vor fi gata până la finalul acestui an, relatează Agerpres. "Lucrările sunt în grafic, ca de obicei. Față de ultima dată când am fost, în urmă cu câteva luni, lucrările au înaintat foarte bine. A fost un blocaj, pe care trebuie să-l menționez, dar care a fost depășit, legat de tablierul metalic care trebuia să vină din zonă de aici, de la Galați. Combinatul a întârziat, acum câteva luni, livrarea, dar s-a intrat într-un grafic normal. Sfârșitul anului ne va prinde cu această lucrare terminată, acum sunt undeva spre 85%, ceea ce înseamnă că sfârșitul acestui an ne va prinde cu această investiție absolut necesară județelor Galați și Brăila", a declarat Sorin Grindeanu.
Directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), Cristian Pistol, a precizat, luni, pe pagina sa de Facebook, că și lucrările la podul hobanat peste Siret sunt în grafic.
"Stadiul lucrărilor pe șantierul Drumului expres Brăila-Galați (DEx6) se apropie de 85%. Echipele UMB sunt bine mobilizate în șantier. Peste 200 de muncitori și peste 80 de utilaje lucrează în special la structuri. La podul hobanat peste Siret, în lungime de 307 metri (al doilea ca mărime în România, după cel de la Agigea) se toarnă acum pilonii centrali. Construcția acestei structuri complexe (1,7 km) care include viaducte, un pod de beton și un pod metalic în arc, a depășit stadiul fizic de 70%. În acest ritm, circulația pe Drumul Expres Brăila - Galați poate fi deschisă mai devreme de anul 2025, așa cum prevede termenul contractual. Drumul Expres Brăila - Galați are o lungime de 10,76 km, iar valoarea construcției (finanțată prin PT) este de 449,42 milioane de lei (fără TVA)", a declarat Cristian Pistol.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane