S&P estimează că datoria mondială va ajunge la 260% din PIB în 2021, dar dobânzile reduse vor fi de ajutor
Telex » Știri 8 octombrie 2021
Nivelul datoriei mondiale va ajunge la finele anului la aproximativ 260% din Produsul Intern Brut, însă datorită dobânzilor reduse serviciul datoriei va fi unul gestionabil, susține agenția de evaluare financiară S&P Global Ratings, transmite Bloomberg, preluată de Agerpres. Această acumulare a datoriilor la nivel mondial este un proces necesar avându-se în vedere răspunsul factorilor politici în perioada pandemiei, a declarat Vera Chaplin, director operațional la S&P Global Ratings, cu ocazia unui forum online organizat de Bloomberg și Asia Society Australia. Nivelul ridicat al îndatorării și înrăutățirea scorurilor de credit în perioada pandemiei vor declanșa, probabil, mai multe falimente, a adăugat Vera Chaplin.
Pe de altă parte, oficialul de la S&P Global Ratings a spus că revenirea nu va fi una completă până când vaccinarea nu va fi suficient de răspândită, astfel încât oamenii să se simtă confortabil să călătorească, adăugând că pandemia nu a zdruncinat „secolul Asiei”.
Prezent la aceeași conferință, Bruce Gosper, vicepreședinte la Banca Asiatică de Dezvoltare, s-a declarat de acord că revenirea regiunii asiatice este în derulare, iar schimburile comerciale continuă să se restabilească. Cu toate acestea, Bruce Gosper a apreciat că eforturile de reducere a sărăciei în regiune au stagnat, iar micile firme se confruntă cu dificultăți semnificative.
„Apare o nouă categorie de persoane sărace, în principal în zonele urbane”, în condițiile în care sectorul agricol a făcut față relativ mai bine crizei, a spus Bruce Gosper. Banca Asiatică de Dezvoltare (ADB) se concentrează pe sprijinirea muncitorilor din sectorul informal în condițiile în care aceștia formează două treimi din piața muncii în economiile în care banca acționează și majoritatea dintre acești muncitori sunt femei.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale