Spectacolele de la Fântânile Urbane din Capitală marchează 120 de ani de la prima audiție a Rapsodiei române
Telex » Știri
13 iunie 2023
Spectacolele „Simfonia Apei” de la Fântânile Urbane din București vor avea o nouă temă, celebrând 120 de ani de la prima audiție a Rapsodiei române. Ca un omagiu adus celui care este considerat cel mai mare muzician român, George Enescu, show-urile de la Fântânile Urbane vor combina măiestria tehnică a jocului de apă și lumini cu o coloană sonoră alcătuită din selecții muzicale remarcabile, inclusiv fragmente din „Rapsodia română” și alte compoziții muzicale clasice care au influențat decisiv evoluția artei în țara noastră, anunță marți Apa Nova, informează Mediafax. Astfel, locuitorii Bucureștiului, dar și turiștii se vor putea bucura de o experiență multisenzorială unică, în care apa, muzica și lumina se împletesc într-un mod spectaculos.
Spectacolele inedite de muzică, culori și tehnologie 3D omagiind cei 120 de ani de la prima audiție a „Rapsodiei române” urmează să alterneze până la 1 octombrie 2023, cu cele dedicate promovării valorilor autentice românești și celor mai de seamă oameni de știință și cultură care au contribuit la recunoașterea internațională a României, mix-ul tematic fiind completat și cu cel dedicat păcii.
Show-urile vor fi prezentate în fiecare seară de vineri, sâmbătă și duminică, începând cu ora 21:30 în lunile iulie și august, iar în lunile septembrie și octombrie, de la ora 20:00, accesul fiind gratuit pentru toți vizitatorii.
În zilele și în intervalul orar în care au loc spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia