Speranța medie de viață va depăși vârsta de 90 de ani până în anul 2030
Telex » Știri 22 februarie 2017
Speranţa medie de viaţă va creşte în multe ţări până în 2030 şi va depăşi vârsta de 90 de ani în anumite regiuni ale lumii, iar creatorii de politici publice vor trebui să depună eforturi mai mari pentru a face faţă acestui fenomen, se afirmă într-un amplu studiu internaţional, ale cărui rezultate au fost publicate astăzi în revista medicală The Lancet, informează Reuters. Studiul a acoperit 35 de ţări dezvoltate şi emergente, inclusiv SUA, Canada, Marea Britanie, Germania, Australia, Polonia, Mexic şi Republica Cehă.
Sud-coreenii vor avea cea mai mare speranţă de viaţă din lume până în 2030, iar Statele Unite una dintre cele mai scăzute speranţe de viaţă din rândul ţărilor dezvoltate, precizează acelaşi studiu. „Faptul că vom continua să trăim tot mai mult înseamnă că vom avea nevoie să ne gândim la întărirea sistemelor de sănătate şi de îngrijire socială, pentru a suporta o populaţie îmbătrânită, ce va avea multe nevoi medicale”, a spus Majid Ezzati, coordonatorul principal al studiului şi profesor la Facultatea de Sănătate Publică din cadrul Imperial College din Londra.
Realizat de cercetătorii londonezi în colaborare cu experţii de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), studiul a descoperit că în rândul ţărilor cu venituri ridicate, Statele Unite va avea probabil cea mai mică speranţă de viaţă în 2030. Bărbaţii americani şi femeile americane vor trăi în medie până la 79,5 ani respectiv 83,3 ani – praguri de vârstă similare celor din ţări mediu dezvoltate, precum Croaţia şi Mexic. Acest lucru va fi cauzat, parţial, de absenţa asigurării universale de sănătate din Statele Unite, dar şi de factori, precum ratele relativ ridicate de mortalitate infantilă, criminalitate şi obezitate.
Coreea de Sud s-a clasat pe primul loc în top, autorii studiului spunând că o fată născută în Coreea de Sud în 2030 ar trebui să trăiască 90,8 ani, în timp ce un băiat sud-coreean născut în 2030 ar trebui să trăiască până la 84,1 ani.
(Sursa: News.ro)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial