Sprijin financiar de aproximativ 57 de milioane de lei pentru sectorul zootehnic
Numărul 13-14, 11-24 aprilie 2017 » Curier legislativ
Crescătorii de animale vor beneficia în acest an de sprijin financiar în valoare totală de 56,58 milioane de lei, potrivit unei Hotărâri aprobate de Guvern. Schema de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, instituită prin HG nr. 1179/2014, acoperă integral costurile administrative aferente întocmirii şi menținerii registrului genealogic, şi parțial costurile aferente testelor pentru determinarea calităţii genetice sau a randamentului genetic al şeptelului.
Astfel, pentru anul 2017, Executivul a aprobat suma de 56,58 milioane de lei ca valoare totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru prestatorii serviciilor. Din această sumă, 27,18 milioane de lei se acordă pentru speciile taurine, bubaline, porcine şi ecvine, iar 29,4 milioane de lei pentru speciile ovine şi caprine.
Fondurile se asigură de la bugetul de stat, în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale pentru anul 2017. Acest sprijin financiar a fost aprobat de Guvern în contextul în care, prin HG nr. 1179/2014, a fost instituită o schemă de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, pentru perioada 2015-2020, a cărei valoare maximă este de 759,25 milioane de lei. „Întrucât pe parcursul anului de acordare a ajutorului de stat pot apărea schimbări ale formei de organizare a unor beneficiari înscriși în lista microîntreprinderilor şi întreprinderilor mici şi mijlocii beneficiare ale ajutorului de stat, ataşată cererii iniţiale depuse de solicitanţi, această hotărâre reglementează menţinerea calităţii de beneficiar după reorganizare, în baza documentelor doveditoare”, precizează Executivul, într-un comunicat.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane