Standardul Internațional privind Serviciile Conexe (ISRS) 4400 (revizuit), tradus de CECCAR în limba română
Numărul 6, 16-22 feb. 2021 » Direct de la sursă
Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România (CECCAR) a publicat versiunea în limba română a Standardului Internațional privind Serviciile Conexe 4400 (revizuit), elaborat de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB).
Misiunile pe baza procedurilor convenite sunt utilizate la scară largă, iar cererea pentru astfel de misiuni este în continuă creștere, dată fiind nevoia pentru un grad mai mare de răspundere în ceea ce privește finanțarea și subvenționarea. Standardul Internațional privind Serviciile Conexe 4400 (revizuit) a fost revizuit de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) ca răspuns la aceste tendințe și pentru a promova interpretarea și efectuarea consecvente ale misiunilor pe baza procedurilor convenite de către practicieni.
ISRS 4400 (revizuit) tratează atât responsabilitățile practicianului în efectuarea unei misiuni pe baza procedurilor convenite, cât și forma și conținutul raportului asupra acestor proceduri și intră în vigoare pentru misiunile pe baza procedurilor convenite ale căror termene au fost stabilite la 1 ianuarie 2022 sau ulterior acestei date.
Standardul revizuit este însoțit de un document informativ: Introducere la ISRS 4400 (revizuit) Misiuni pe baza procedurilor convenite, care prezintă pe scurt scopul acestei revizuiri și modificările semnificative din versiunea revizuită a standardului.
Versiunea în limba română a ISRS 4400 (revizuit) și Documentul informativ sunt disponibile în format pdf pe website-ul Cod etic – Standarde internaționale.
Ziua Brâncuși sub semnul omagierii unei opere inestimabile
Pe întregul cuprins al țării, manifestări prin care toate artele transmit un mesaj comun, autentic umanist
Iași – opt zile de concerte memorabile
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc