„Stâne, Gusturi și Tradiții românești", eveniment organizat la sfârșitul acestei săptămâni în curtea Ministerului Agriculturii
Telex » Știri 22 noiembrie 2022
Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) organizează în curtea instituției, în perioada 25 - 27 noiembrie 2022, târgul "Stâne, Gusturi și Tradiții românești", în colaborare cu Asociația Crescătorilor de Ovine "Păstorul Crișana" Arad și cu sprijinul altor forme asociative ale crescătorilor de ovine din România. Târgul face parte din campania de promovare a produselor agroalimentare românești și de creștere a accesului românilor la alimente de calitate obținute pe plan local, sub denumirea "Produs românesc - Bun pentru tine, bine pentru fiecare!", informează MADR într-un comunicat citat de Agerpres. "Ne dorim să aducem în atenția bucureștenilor, și nu numai, farmecul uneia dintre cele mai vechi îndeletniciri ale poporului român, păstoritul. Fermierii din județele Alba, Arad, Botoșani, Brașov, Dâmbovița, Gorj, Harghita, Neamț, Olt, Sibiu, Vâlcea refac unul dintre drumurile parcurse de ciobani cu sute de ani în urmă, pornind pe un traseu de sute de kilometri de-a lungul munților Carpați, poposind în mijlocul Bucureștiului, în curtea MADR, cu tolba plină de povești și bunătăți de la stână", susțin organizatorii.
Astfel, toți iubitorii de tradiție și de produse alimentare pregătite după rețete tradiționale sunt invitați să descopere viața bacilor și a băcițelor din plaiul mioritic și să se delecteze cu o varietate de produse din lapte și carne de oaie, precum: caș proaspăt, urdă, telemea de oaie proaspătă sau maturată, brânză de burduf în membrană naturală, cașcaval, lapte bătut, smântână, telemea de capră sau pastramă de oaie proaspătă sau afumată, mezeluri, mici, tocan de oaie, sloi de oaie.
De asemenea, timp de trei zile, bucureștenii vor găsi în curtea MADR produse tradiționale pregătite ca la stână: bulz, pastramă, mici pe grătar, precum și muzica populară.
Potrivit organizatorilor, atracția târgului va fi un ceaun, unde va fi preparat tocanul de oaie, mâncarea de bază a ciobanilor.
Târgul va fi deschis vineri, sâmbătă și duminică, între orele 9:00 - 19:00.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial