STB a extins banda unică pentru circulația autobuzelor pe linia de tramvai
Telex » Știri 14 septembrie 2020
Primăria Capitalei, prin Societatea de Transport Bucureşti, anunţă că extinde banda unică pentru circulaţia autobuzelor pe linia de tramvai, în scopul fluidizării traficului. Astfel, autobuzele liniei 232 circulă, de la finalul săptămânii trecute, pe calea de rulare a tramvaielor de pe Şoseaua Olteniţei între Piaţa Eroii Revoluţiei şi Piaţa Sudului, numai pe sensul spre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni” şi între Str. Netea şi Str. Şura Mare – pe sensul spre terminalul „Piaţa Unirii”.
Pe acest traseu, autobuzele vor efectua opriri la peroanele de tramvaie în staţiile: „Cimitirul Şerban Vodă” (ambele sensuri), „Opriş Ilie” (ambele sensuri), „Bd. Constantin Brâncoveanu” (ambele sensuri), „Huşi” (ambele sensuri), „Piaţa Sudului” (ambele sensuri vizavi de benzinăria MOL) şi „Piaţa Sudului” (sensul către Str. Şura Mare, vizavi de Mall Sun Plazza).
Potrivit unui comunicat al Primăriei Municipiului Bucureşti (PMB), autobuzele nu îşi vor modifica traseul, ci doar, acolo unde e posibil, vor circula pe linia de tramvai. Acest proiect a fost deja implementat, într-o primă etapă, la începutul lunii iunie, pentru autobuzele de pe liniile 135, 182 şi 330, care circulă, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 şi 46. Ulterior, proiectul s-a extins şi pentru autobuzele liniilor 143, 682 şi R409 care circulă, de la începutul lunii august, pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni. „Pentru a asigura călătorilor un transport public sigur, comod şi rapid, a fost implementat un sistem de semaforizare inteligentă pentru prioritizarea în trafic şi s-a separat traficul rutier general de linia de tramvai”, precizează PMB.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice