Ștefan-Radu Oprea: Cheia în turism este parteneriatul public-privat; nimeni nu poate promova singur România ca destinație turistică
Telex » Știri 11 aprilie 2024
Parteneriatul public-privat este cheia în turism, pentru că nimeni nu poate să promoveze singur România ca destinație turistică atât în interior, pentru români, cât și pentru cei care vor să ne viziteze, a declarat, miercuri, ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, la conferința de lansare a ediției a 3-a a studiului "Carta albă a turismului din România", relatează Agerpres. "Am folosit întotdeauna toate informațiile despre turism sau despre întreprinderile mici și mijlocii, pentru că atunci când inițiem o lege trebuie să avem o notă de fundamentare solidă care să aibă în spate o analiză și așa ne propunem să lucrăm la acest minister. Câteva date sintetice despre turism arată că dinamica este bună în ceea ce privește balanța: câți turiști pleacă sau nu pleacă în străinătate, câți turiști străini vin în România și cât cheltuie. E o diferență de vreo 2,5 miliarde... Dorința noastră este să încercăm împreună să spunem povestea de succes a turismului din România. Turismul trebuie să se adreseze tuturor (...) Acum ne orientăm împreună spre partea de litoral, să avem cât mai multe plaje care să răspundă nevoilor persoanelor cu dizabilități. Încercăm să fim mai organizați, mai profesioniști și asta pot să o fac doar împreună cu colegii din minister și cu dumneavoastră, în sensul în care toate campaniile de promovare a României ca destinație turistică să fie bazate pe studii și să venim apoi țintit pe zona de percepție a turiștilor. A ceea ce vor ei sau ce-și doresc ei, mai bine spus. Încă o dată spun că în turism parteneriatul public-privat este cheia. Singur, nu poate nimeni să promoveze România ca destinație turistică atât în interior, pentru români, cât și către cei care vor să ne viziteze", a spus Ștefan-Radu Oprea.
Ministrul de resort a precizat că, în perioada următoare, va fi elaborat un act normativ care ar urma să prevadă, printre altele, posibilitatea ca unitățile de cazare neclasificate să nu se mai promoveze.
"Mai fac un singur anunț care cred eu că este important pentru cei care sunt din domeniu, pentru hotelieri, pentru cei care vor să închirieze: este funcțional site-ul Situr, care va permite toată partea de clasificare, mult mai ușor, digitalizat, într-un sistem simplificat. Bazele de date să fie interconectate, să nu mai cerem nicio informație suplimentară, să nu mai vedem dosarul cu șină niciodată, să nu mai trebuiască să veniți la minister sau să fim noi foarte des la dumneavoastră. O să venim și cu un act normativ în sensul acesta. Cred că este bine ce am prevăzut în acest act normativ, ca să nu mai fie posibilă promovarea structurilor neclasificate și care limitează posibilitatea de a-ți faci reclamă pe diverse site-uri", a explicat oficialul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile