Ștefan Radu Oprea: Lista finală cu cele 10.000 de proiecte finanțate în acest an în Programul Start-Up Nation va fi publicată la 15 iulie
Telex » Știri 25 iunie 2019
Lista finală cu toţi cei care au fost admişi în cele 10.000 de proiecte care vor fi finanţate anul acesta prin programul Start-Up Nation va fi publicată pe data de 15 iulie, deja până la acest moment fiind semnate peste 4.000 de contracte, a declarat ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Ştefan Radu Oprea, citat de Agerpres. „Astăzi, când vorbim, sunt peste 4.000 de contracte deja semnate. Suntem în perioada de clarificări pentru cele aproximativ 1.800 de proiecte care au fost respinse din primele 10.000. Am solicitat clarificări, am şi primit foarte multe dintre ele, dar procedurile prevedeau un anumit grafic de timp - cinci zile pentru trimiterea respingerii, cinci zile pentru trimiterea clarificărilor, 20 de zile pentru a primi răspunsul la clarificări. Suntem în grafic şi la jumătatea lunii iulie, pe 15 iulie, vom afişa lista finală cu toţi cei care sunt admişi în cele 10.000 de proiecte care vor fi finanţate anul acesta. Repet, peste 4.000 de contracte au fost deja semnate”, a spus ministrul.
Aplicaţia pentru înscrierea în programul Start-Up Nation a fost deschisă la 27 decembrie 2018. Statul îşi propune să finanţeze 10.000 de firme prin acest program. Alocaţia financiară nerambursabilă, de maximum 200.000 lei/beneficiar, poate reprezenta 100% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societăţile neplătitoare) aferente proiectului. Pot beneficia de prevederile Programului Start-Up Nation 2018 societăţile înfiinţate după data de 30 ianuarie 2017, care activează în domeniul producţiei, industriilor creative, serviciilor şi comerţului. Pentru a participa la program, societăţile trebuie să creeze cel puţin un loc de muncă având normă întreagă pe perioadă nedeterminată şi să menţină locul de muncă ocupat cel puţin doi ani după finalizarea implementării proiectului.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională