Ștefan-Radu Oprea: Vrem să avem cea mai mare creștere economică din Europa, prin investiții și modernizarea infrastructurii
Telex » Știri 10 mai 2024
România ar putea înregistra în următorii ani cea mai mare creștere economică din Europa, având în vedere investițiile făcute de Guvern și modernizarea infrastructurii din ultimul timp, a declarat, la cea de-a 10-a ediție a evenimentului "CFA CEE Investment Conference", ministrul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului, Ștefan-Radu Oprea, citat de Agerpres. "În această parte a lumii, în următorii ani, așa cum spun economiștii, cred că o să avem cea mai dinamică dezvoltare economică. Economiștii spuneau cu câteva luni în urmă că România, în următorii 7-8 ani, va avea cea mai mare creștere economică, probabil din Europa. Am vorbit cu cei implicați în afaceri și cu colegii din Guvern și ne-am hotărât că nu vrem să-i dezamăgim pe acești specialiști - și vrem să avem cea mai mare creștere din Europa datorită investițiilor făcute de Guvern și prin dumneavoastră, fonduri de investiții - și prin modernizarea infrastructurii din România, care se întâmplă în ultimul timp. Acesta a fost unul dintre lucrurile pe care nu le-am făcut în mod corespunzător până acum. Am încercat să avem o piață liberă, însă fără infrastructura adecvată", a menționat oficialul, la evenimentul organizat de Asociația CFA România.
În altă ordine de idei, ministrul a apreciat că Bursa de Valori din București se află în creștere, însă acest lucru ar fi trebuit "să înceapă un pic mai repede".
"Bursa de Valori din București este în creștere, într-o creștere chiar bună. Poate că această creștere ar fi trebuit să înceapă un pic mai repede deoarece, ca să ai companii bune, să ai povești de succes fără o infrastructură adecvată a pieței capitalului, a sistemului bancar, a sistemului de evoluție bancară, fără o Bursă de Valori bună, e ca și cum ai avea o mașină foarte puternică pe un drum de țară. N-ai cum să obții performanță. Dacă vrei să ai performanță, trebuie să ai infrastructură - și asta se întâmplă în prezent în România și în Republica Moldova", a mai spus ministrul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile