STS asigură comunicații video securizate pentru misiunile SMURD
Telex » Știri 9 martie 2020
Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) anunţă că a instalat o aplicaţie de videoconferinţă pe tabletele care sunt în dotarea maşinilor de intervenţie ale SMURD. Aplicaţia permite transmiterea de imagini video de la faţa locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator, în scopul evaluării corecte şi cât mai rapide a situaţiei de la faţa locului. Soluţia tehnică proiectată şi implementată de STS asigură, totodată, şi securizarea datelor.
Potrivit unui comunicat al STS, proiectul este unul pilot şi cuprinde aproximativ 300 de tablete pentru maşinile de intervenţie SMURD din zonele Bucureşti-Ilfov, Bihor, Iaşi, Mureş şi Timiş, urmând ca acesta să fie extins la nivel naţional. În final, STS va implementa aplicaţia de videoconferinţă pe aproximativ 5.000 de tablete. „Este important de menţionat faptul că aplicaţia funcţionează în regim live, nefiind stocate înregistrări în Sistemul 112, precum şi faptul că funcţionează doar în zonele în care reţelele publice de comunicaţii mobile au capacităţi de trafic corespunzătoare”, precizează STS.
Practic, maşinile de intervenţie SMURD din cele cinci zone cuprinse în proiectul pilot sunt dotate cu o astfel de tabletă. În momentul în care echipajul ajunge la caz, completează fişa direct pe tabletă, apoi o transmite către unitatea de primiri urgenţe. În funcţie de natura cazului, la solicitarea medicului coordonator, echipajul poate transmite în timp real informaţii de la faţa locului către dispecerat, prin intermediul aplicaţiei instalate de STS pe tablete. STS va asigura, totodată, derularea sesiunilor de instruire a utilizatorilor finali ai Sistemului de Comunicaţii Video, respectiv personalul din echipele agenţiilor specializate de intervenţie medicală.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice