Studiu: 4 din 10 români vor să călătorească după 15 mai; opțiunile sunt pentru cazări izolate și fără risc
Telex » Știri 11 mai 2020
Patru din zece români plănuiesc să călătorească după ridicarea restricţiilor din 15 mai, iar alegerea se axează pe cazări izolate şi rezervări fără risc, reiese din rezultatele unui studiu publicat de o platformă de rezervări online, informează Agerpres. Astfel, conform cercetării Travelminit.ro, aproape jumătate dintre respondenţi au declarat că România va fi principala destinaţie de vacanţă pentru acest an şi, spre deosebire de alţi ani în care preţul avea întâietate în luarea deciziei de cumpărare, în 2020 siguranţa şi tipul proprietăţii se află printre principalele motive de rezervare.
Astfel, 38% dintre români susţin că vor opta pentru cazări în zone izolate, iar 31% pun accent pe curăţenie şi igienizare în vederea rezervării unei cazări.
Pe de altă parte, printre motivele pentru care românii se tem să călătorească în viitorul apropiat se află: riscul de contaminare cu coronavirus (55%), teama de a pierde avansul achitat la unitatea de cazare (39,7%), teama de a servi mese la restaurant (12%), lipsa banilor, restricţiile de distanţare socială şi alte măsuri restrictive de prevenire a contaminării.
Rezultatele studiului de specialitate arată că mai mult de jumătate dintre respondenţi şi-au amânat vacanţa pentru o perioadă ulterioară, în special în lunile de vară sau toamnă, în timp ce 20% dintre respondenţi şi-au păstrat rezervarea activă, iar 26% şi-au anulat rezervările.
Specialiştii estimează că bugetul total al vacanţei va scădea cu câteva procente, diferenţa fiind mai mică în cazul serviciilor de cazare şi mai semnificativă în cazul activităţilor conexe, cum ar fi masaj, tur ghidat şi altele.
Studiul a fost realizat pe un eşantion de 2.038 de respondenţi din toată România, care au participat online la completarea unui chestionar în perioada 29 aprilie - 6 mai 2020.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național