Studiu: 57% dintre tineri vor să facă schimbări majore în stilul lor de viață pentru a salva planeta. Protejăm împreună planeta! CONTăm pe tine!
Numărul 42, 10-16 nov. 2021 » Roza vânturilor
Șase din zece tineri cu vârste cuprinse între 15 și 20 de ani sunt foarte îngrijorați de amenințările globale la adresa unei societăți sustenabile, iar peste jumătate (57%) și-au arătat dorința de a face schimbări drastice în stilul lor de viață pentru a salva planeta, arată un studiu global derulat de unul dintre cei mai importanți producători mondiali de electrocasnice, relatează AGERPRES. Potrivit cercetării realizate de compania Electrolux, 57% dintre repondenți au declarat că au în plan să facă schimbări majore în stilul lor de viață pentru a contribui la salvarea planetei. În principal, tinerii au indicat că se tem cel mai mult de efectele poluării aerului (34%), ale pandemiei (31%) și de cele ale dezastrelor naturale (28%). Studiul global a analizat percepțiile și perspectivele cu privire la impactul sustenabilității asupra viitorului și a fost derulat pe un eșantion de aproape 14.000 de tineri, din 13 țări.
Conform datelor centralizate în urma acestei cercetări de piață, jumătate din totalul celor intervievați susțin că depun eforturi de combatere a risipei de alimente în mediul familial. În plus, 48% dintre respondenți au menționat că reduc consumul de ambalaje din plastic, în timp ce 38% că preferă să consume alimente proaspete. Concomitent, pentru a contribui la protejarea resurselor, tot mai mulți tineri aleg să își îngrijească hainele într-un mod cât mai eficient pentru ca acestea să reziste mai mult timp, protejând astfel și mediul înconjurător. Spre exemplu, 29% dintre cei chestionați consideră că spălarea articolelor vestimentare la temperaturi scăzute este o modalitate eficientă pentru a le prelungi durata de viață. „Peste o treime (37%) dintre cei intervievați au numit chiar propria generație ca fiind cea mai potrivită pentru a conduce schimbarea către un viitor durabil și doar 10% au considerat că adulții sunt capabili să facă schimbările necesare, în timp ce 13% mizează pe capacitățile companiilor”, se menționează în studiul citat.
Împreună putem proteja mediul! Pentru o dezvoltare durabilă, CONTăm pe tine!
Alege să reciclezi pentru a contribui la diminuarea poluării, la economisirea de energie și la protejarea resurselor naturale. Consumă moderat pentru prevenirea risipei alimentare, textile etc. și alege pe cât posibil produse locale. Încurajezi astfel micii producători locali și te implici astfel în reducerea poluării generate de transportul produselor pe distanțe mari, de la producător către destinația finală de desfacere. Informează-i și pe alții că toate aceste mici gesturi ajută la protejarea planetei noastre! Nu uita! Salvarea planetei depinde de fiecare dintre noi.
Prin proiectul Acces la carieră de succes – Pilonul I se urmărește, din perspectiva temelor secundare și principiilor orizontale, asigurarea unui echilibru între aspectele legate de mediu, coeziune socială și creștere economică, reducerea impactului asupra mediului cât mai mult posibil, protejarea biodiversității. Proiectul derulat de CECCAR și cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul Social European prin Programul Operațional Capital Uman 2014-2020 sprijină dezvoltarea profesională a tinerilor și facilitarea accesului acestora la piața muncii, urmărindu-se totodată respectarea principiilor orizontale și a temelor secundare pentru asigurarea unui cadru echitabil și stabil în tranziția candidaților înscriși către o carieră în domeniul financiar-contabil.
Detalii despre proiect sunt disponibile pe acces-p1.ceccar.ro. Pentru informații suplimentare, ne puteți contacta la acces-p1@ceccar.ro.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice