Studiu: 7 din 10 români alocă maximum 25 de euro pe lună pentru educație
Numărul 36, 14-20 sep. 2022 » Roza vânturilor
Aproape 70% dintre români cheltuiesc pentru educație cel mult 25 de euro pe lună, în timp ce 7% preferă să utilizeze resurse de învățare gratuite, arată un studiu realizat de platformă de educație online dedicată antreprenorilor și profesioniștilor din piața muncii, relatează Agerpres. Astfel, conform datelor publicate de Upriserz, doar un român din zece alocă bugete mari pentru zona de educație, cu valori cuprinse între 75 euro și 167 euro/lună.
În general, un român rezervă, săptămânal, aproximativ 4,5 ore, în medie, pentru activități dedicate învățării (citit, participări la cursuri, evenimente sau webinarii, podcasturi) sau informării pe diferite teme de interes. În acest context, cel mai mult timp pentru învățare îl alocă tinerii (peste 7 ore/săptămână) și seniorii (aproape 6 ore/săptămână).
Totodată, persoanele active pe piața muncii petrec aproximativ patru ore pe săptămână învățând.
Potrivit sursei citate, peste jumătate (52%) dintre respondenți sunt de părere că învățarea se realizează în decursul întregii vieții, în timp ce una din trei persoane (33%) consideră că învățarea se face în perioada de început a vieții, în copilărie sau adolescență.
Pe categorii de vârstă, tinerii Generației Z (cei născuți după anul 1995, n.r.) sunt mai tentați să creadă că învățarea este propice în perioada copilăriei și tinereții, pe când adulții din Generația X (cei născuți între 1965 – 1979, n.r.) și Baby Boomers (cei născuți între 1945 și 1964, n.r.) înclină să spună că învățarea se realizează pe tot parcursul vieții. Mai mult, Millennials (cei născuți între 1980 – 1994, n.r.) și Generația X dedică învățării aproximativ patru ore pe săptămână, în medie, fiind cei mai puțin dispuși să aloce timp acestei activități.
În ceea ce privește efectul net al pandemiei COVID-19, acesta a fost unul pozitiv asupra obiceiurilor de învățare, iar trei din zece persoane au afirmat că au alocat mai mult timp dezvoltării personale și profesionale în această perioadă.
Studiul a fost realizat de compania MKOR pentru platforma de cursuri Upriserz, pe un eșantion reprezentativ de 1.066 de respondenți, din mediul urban și rural, cu vârsta cuprinsă între 21-65 de ani.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile