Studiu: 93% dintre români au încredere în soluțiile IT dezvoltate local
Numărul 49, 14-20 dec. 2022 » Conectarea la era digitală
Peste 90% dintre români consideră domeniul IT atractiv, 93% au încredere în soluțiile IT dezvoltate local, iar 75% chiar folosesc aplicații românești de smartphone, potrivit unui studiu realizat de o companie de dezvoltare software și furnizor de servicii digitale complete, relatează Agerpres. "Într-un an cu un context macroeconomic mai puțin previzibil, am dorit să testăm încrederea românilor în serviciile IT dezvoltate în țara noastră, de echipe de români. Rezultatele ne arată nu doar că există încredere, dar și că serviciile dezvoltate local sunt folosite permanent. Spre exemplu, aplicațiile românești de smartphone sunt accesate zilnic de patru din 10 români, iar alți 30% le folosesc de 2-3 ori, în fiecare săptămână. Mai mult, 91% dintre aceștia consideră chiar că administrația publică ar fi mai eficientă, dacă ar folosi servicii IT românești", a declarat Gabriel Zahan, CEO al companiei We as Web, care a realizat studiul.
Potrivit unui comunicat, 51% dintre respondenți consideră că echipele românești dezvoltă foarte bine aplicații IT, aproape 40% spun că dezvoltările sunt bune și mai puțin de 2% consideră că aplicațiile dezvoltate local sunt slabe și foarte slabe.
De asemenea, peste 82% dintre respondenți cred că start-up-urile românești din domeniul IT sunt eficiente și foarte eficiente, în timp ce mai puțin de 3% dintre aceștia le consideră slab eficiente sau ineficiente.
Studiul a fost realizat pe un eșantion de 1.045 de respondenți, eșantion ce reproduce, din punct de vedere al principalelor caracteristici, structura socio-demografică a populației utilizatorilor de Internet din România, cu vârste de peste 18 ani, din mediul urban mare, precizează reprezentanții companiei. 51,1% dintre respondenți sunt bărbați, iar categoria preponderentă de vârstă este 35-45 de ani, cu 28,7%. 44% dintre cei ce au răspuns studiului au absolvit colegiul sau au finalizat studiile universitare.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național