Studiu: Cei mai mulți profesioniști IT au încredere în soluțiile de securizare a muncii în sistem hibrid
Numărul 38, 28 sep. - 4 oct. 2022 » Conectarea la era digitală
Majoritatea profesioniștilor IT (84%) are încredere în sistemele de securizare a accesului utilizatorilor, pentru a putea gestiona în siguranță și cu ușurință munca la distanță, față de o pondere de 56% în 2021, arată rezultatele unui studiu citat de Agerpres. Astfel, conform datelor incluse în „2022 Access Management Index”, realizat de Thales, doar 31% dintre specialiștii IT intervievați au declarat că sunt „foarte îngrijorați” de riscurile și amenințările de securitate ale muncii la distanță în acest an, în scădere de la 39%, cu un an în urmă. Totuși, numărul celor care au declarat că sunt „oarecum îngrijorați” - cel mai întâlnit răspuns - a crescut de la 43%, la 48% în 2022.
În timp ce utilizarea autentificării cu mai mulți factori (MFA) rămâne cea mai răspândită metodă pentru cei care muncesc la distanță (68%) și pentru utilizatorii cu privilegii (52%), raportul de specialitate arată că adoptarea MFA este în creștere pentru personalul intern și non-IT și a ajuns la 40%, comparativ cu 34% în 2021. Cu toate acestea, adoptarea pe scară largă a acestui protocol de securitate cibernetică de către companii nu a devenit încă o normă, iar puțin peste jumătate dintre angajați (56%) au adoptat MFA în cadrul companiilor și organizațiilor.
În ceea ce privește impactul direct pe care pandemia și munca la distanță l-au avut asupra planurilor companiilor de a implementa noi tehnologii de securitate cibernetică, răspunsurile au evidențiat o creștere globală de 6%, de la 31% în 2021.
De asemenea, 45% dintre respondenți au adoptat în acest an accesul în cloud, față de 41% în 2021.
Ediția globală a Indexului Thales 2022 a abordat aspecte precum gestionarea și securitatea accesului, autentificarea cu mai mulți factori, accesul zero-trust la rețele, planurile de cheltuieli pentru securitate, munca la distanță și VPN-urile, ransomware. Studiul Thales se bazează pe datele obținute în urma unui sondaj realizat în rândul a aproape 2.600 de profesioniști în domeniul securității cibernetice, din peste 15 țări.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial