Studiu: Cuvintele translare, meteo și traducere, cele mai căutate de români pe Google în 2018
Numărul 48, 11-17 dec. 2018 » Roza vânturilor
Cuvintele „translare”, „meteo” și „traducere” au fost cele mai căutate de români pe Google, acestea fiind accesate de peste 12 milioane de ori în primele 10 luni din acest an, relevă o analiză de specialitate, care a scos la iveală că necesitățile de traducere sunt pe primul loc în relația cu motorul de căutare, informează Agerpres. „Cuvântul «translare» (pe primul loc) și «traducere» (pe locul al treilea) sunt de departe cele mai căutate pe Google, fiind accesate de peste 7 milioane de ori. Pe poziția secundă vine preocuparea despre vreme: cuvântul «meteo» a fost căutat de peste 4 milioane de ori pe Google în primele 10 luni ale anului 2018. Simbolic sau nu, urmează cuvântul «libertate», care a depășit borna de 1 milion de căutări”, conform rezultatelor analizei efectuate de agenția SEOlium.
De asemenea, în Top 10 al celor mai căutate cuvinte în limba română se află „cancan” și „horoscop”, micile plăceri nevinovate ale curiozității umane. Totodată, românii sunt interesați de știri din ziare, jocuri și sport.
Conform analizei, cuvântul „translare” a fost căutat de 6,12 milioane de ori, „meteo” de 4,09 milioane, „traducere” de 1,83 milioane, „libertate” de un milion de ori, „cancan”, „horoscop” și „ziar” au înregistrat 823.000 de căutări fiecare categorie. În top se mai află cuvintele „joc” și „sport” cu 673.000 de căutări, „email”, „fortuna” și „realitate” cu aproximativ 550.000 de căutari fiecare categorie, „elefant” și „hotel” cu 368.000 de căutări fiecare. Pe ultimele locuri în top 20 se află cuvinte precum „auto”, „calculator”, „comisar” și „muzică” cu circa 246.000 de căutări fiecare și „loto” cu 201.000 de căutări.
Potrivit autorilor analizei, datele au fost colectate cu ajutorul instrumentelor oficiale Google, cel mai accesat și relevant motor de căutare în România și Republica Moldova. Este vorba despre Planificatorul de cuvinte cheie „Google Ads” – pentru estimarea volumului lunar de căutări al fiecărui cuvânt din DEX, și motorul de căutare Google – pentru căutarea propriu-zisă.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane