Studiu: Doi din zece români se declară interesați de achiziția unei locuințe de vacanță, în următorul an
Telex » Știri 3 august 2020
Aproape două treimi (64%) dintre români vor alege, în vara acestui an, litoralul românesc pentru petrecerea concediilor, în timp ce două din zece persoane au spus că sunt interesate de achiziţia unei locuinţe de vacanţă, în următorul an, arată rezultatele unui studiu de specialitate, informează Agerpres. Astfel, conform datelor centralizate de dezvoltatorul imobiliar Nordis Group, cel mai mare interes pentru vacanţele la malul mării din România a fost înregistrat în rândul familiilor (78%) şi tinerilor care nu sunt în prezent într-o relaţie (92%). Totodată, studiul relevă şi că femeile sunt în pondere majoritară (71%) când vine vorba despre alegerea litoralului românesc pentru vacanţele de vară.
„Anul 2020 a venit cu o serie de particularităţi care au dus la schimbarea obiceiurilor şi a tendinţelor pentru vacanţe în rândul românilor. Studiul arată că românii sunt interesaţi să cheltuie mai mult pentru ieşiri în oraş, hobby-uri şi vacanţe. În primele două luni de vară, reiese punctual o creştere a călătoriilor de la 6% în luna iunie la 11% în luna iulie. Respondenţii consideră că vacanţele sunt necesare în dezvoltarea lor personală şi le oferă oportunitatea de a experimenta lucruri noi. De asemenea, şi pentru luna august se preconizează o creştere procentuală în sfera vacanţelor”, se precizează în studiul citat.
Întrebaţi despre bugetul alocat pentru o vacanţă de două zile pe litoral, 55% dintre respondenţi au afirmat că ar aloca 300 de euro pentru un sejur de 5 stele, în Mamaia, pentru două persoane. Alţi 24% dintre aceştia susţin că ar aloca 500 de euro, în timp ce 6% spun că bugetul ar fi de 800 de euro.
De asemenea, la nivel declarativ, 17% dintre cei chestionaţi au afirmat că sunt interesaţi de achiziţia unei locuinţe de vacanţă în următorul an. Din acest total, 65% sunt dispuşi să aloce un buget între 50.000 şi 75.000 de euro, în timp ce 30% ar plăti între 75.000 şi 100.000 de euro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile