Studiu: Educația, cel mai costisitor element în creșterea unui copil
Telex » Știri 31 mai 2024
Cele mai costisitoare aspecte în creșterea unui copil includ educația (72%), hainele și încălțămintea (66%), alimentația (59%) și activitățile extrașcolare (53%), potrivit unui studiu derulat de Reveal Marketing Research, citat de Agerpres. În ceea ce privește evaluarea unui cost mediu lunar pentru creșterea unui copil, 36% dintre români estimează o medie de peste 2000 de lei, 33% o medie cuprinsă între 1.000 și 2.000 de lei, în timp ce 28% menționează un cost cuprins între 500 și 1000 de lei.
În funcție de caracteristicile demografice, femeile (41% vs. 31% bărbați) și rezidenții din mediul urban (39% vs. 32% mediul rural) consideră în mai mare măsură că este necesar un venit lunar de peste 2000 de lei pentru a crește un copil.
"Cele mai costisitoare aspecte în creșterea unui copil includ educația (72%), hainele și încălțămintea (66%), alimentația (59%) și activitățile extrașcolare (53%). Cei cu venituri mari, peste 8.000 de lei, menționează într-o proporție semnificativ mai mare activitățile extrașcolare ca fiind cele mai costisitoare în creșterea unui copil (63% vs. 53% total eșantion)", se arată într-un comunicat al companiei.
În ceea ce privește modul în care intenționează românii să sărbătorească Ziua Copilului anul acesta, 45% declară că își vor petrece timpul în familie, 20% au în plan să cumpere cadouri pentru copii, iar 19% au în vedere participarea la evenimente publice dedicate copiilor.
Referitor la atitudinile și percepțiile părinților, 74% consideră Ziua Copilului drept un moment de celebrare a copiilor și de bucurie în calitate de părinți, în timp ce pentru 19% este doar o zi obișnuită, iar pentru 7% reprezintă o oportunitate de a reflecta asupra responsabilităților de părinte.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile