Studiu Gartner: 75% dintre datele generate de întreprinderi vor fi procesate în afara unui cloud, în următorii trei ani
Numărul 36, 14-20 sep. 2022 » Conectarea la era digitală
Aproximativ trei sferturi (75%) din datele generate de întreprinderi vor fi create și procesate în afara unui centru de date tradițional sau a unui cloud, în următorii trei ani, reiese dintr-un studiu realizat de Gartner, citat de unul dintre cei mai importanți furnizori globali de infrastructură de tehnologie a informațiilor și comunicațiilor și dispozitive inteligente, relatează Agerpres. Astfel, conform specialiștilor Huawei, sectorul serviciilor financiare este una dintre cele mai avansate industrii în materie de date la nivel global, însă multe entități neglijează rolul datelor asupra unei părți esențiale a infrastructurii lor, și anume stocarea.
„Un spațiu de stocare de încredere pune bazele unei achiziții digitale mai eficiente și mai productive a clienților, a unei procesări mai rapide și a unei protecții sporite a datelor pentru jucătorii din industria financiară. Pe lângă datele interne privind relațiile cu clienții și cele obținute de la agențiile de rating de credit, băncile pot apela la o mare varietate de noi surse de date pentru a lua decizii mai bune în afaceri. De la rețelele de comerț electronic și de telefonie mobilă până la platformele de vânzare, de achiziții și de contabilitate, furnizorii terți generează din ce în ce mai mult traseele de date digitale pe care instituțiile financiare le folosesc pentru a îmbunătăți scorul de credit și pentru a spori eforturile de evaluare și monitorizare a riscului de credit. În plus, în prezent, băncile se confruntă cu noi tipuri de date generate de bazele de date distribuite, inteligența artificială și aplicațiile de big data”, sunt de părere experții.
În același context, costurile de operare și întreținere a centrelor de date (O&M) sunt în continuă creștere și, având în vedere că jucătorii din domeniul financiar sunt mari utilizatori ai centrelor de date, acest lucru necesită o îmbunătățire a eficienței prin automatizarea întregului ciclu de viață a datelor.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile