Studiu: Hong Kong, cel mai scump oraș pentru expați; Bucureștiul, pe locul 176
Numărul 26-27, 10-23 iulie 2018 » Lumea în care trăim
Capitala României a urcat, în 2018, pe locul 176, de pe locul 181 în 2017, în topul celor mai scumpe orașe din lume pentru expați, potrivit unui studiu anual publicat de firma de consultanță Mercer, transmite BBC, știre preluată de Agerpres.
Hong Kong a revenit pe primul loc în clasamentul celor mai scumpe orașe pentru expați după ce anul trecut se situase pe locul doi, după Luanda, capitala Angolei. În 2018, Tokyo este al doilea cel mai scump oraș pentru expați, urmat de Zürich, Singapore și Seul, ceea ce înseamnă că patru din cinci orașe incluse în top sunt din Asia, arată studiul Mercer. Topul este completat de Luanda, Shanghai, N'Djamena, Beijing și Berna. La polul opus, cele mai ieftine orașe pentru expați sunt Tashkent, capitala Uzbekistanului (209), Tunis (208) și Bișkek, capitala Kîrghistanului (207).
Acest studiu anual folosește ca bază de comparație New York și include peste 400 de orașe de pe cinci conștiente pe care le compară pe baza costurilor a peste 200 de produse și servicii în fiecare dintre aceste orașe. Acestea includ și costuri aferente transportului, spațiului locativ, alimentelor, hainelor, aparaturii casnice și serviciilor de divertisment.
În urma fluctuațiilor de curs valutar, orașele din Europa Occidentală au avansat în clasament: Londra a urcat zece poziții, ajungând pe locul 19, Paris pe 34, Viena pe 39, Roma pe 46, München pe 57, Madrid pe 64, Frankfurt pe 68, Berlin pe 71. În schimb au scăzut în acest top orașele: Moscova (17), St. Petersburg (49) și Kiev (173).
Bucureștiul se situează în urma Atenei (112), Bratislavei (113), Budapestei (151), Varșoviei (154), Sofiei (175), dar înaintea Belgradului (181).
(Copyright foto: leungchopan / 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane