Studiu: La nivel global, peste o treime dintre angajați vor să lase în urmă programul de lucru standard 9.00-17.00
Numărul 45, 17-23 nov. 2020 » Lumea în care trăim
Patru din zece angajați (39%) își doresc să lase în urmă programul de lucru standard 9:00-17:00, iar numărul acestora este și mai mare pentru cei cu vârste între 25 și 34 de ani, relevă o nouă cercetare la nivel global comandată de Kaspersky, relatează Agerpres.
Conform cercetării, aproape trei sferturi dintre cei chestionați doresc să reorganizeze modul tradițional de lucru pre-COVID-19 și, în loc să se întoarcă la desfășurarea activităților obișnuite de la locul de muncă, își modelează acum un viitor de business în condițiile lor, indiferent dacă acest lucru înseamnă că își petrec mai mult timp cu cei dragi (47%), economisind bani (41%) sau lucrând de la distanță (32%). De asemenea, 39% dintre salariați vor să renunțe la programul de lucru standard 9:00 - 17:00. Numărul acestora crește la 44% în categoria de vârstă 25-34 de ani, iar 34% sunt gata să spună adio birourilor fixe și aproximativ o treime (32%) vor să termine cu săptămâna de lucru de cinci zile.
Potrivit sursei citate, 32% dintre angajați consideră munca la distanță ca fiind al treilea cel mai mare beneficiu care vine ca un avantaj secundar al pandemiei actuale, după timpul petrecut cu familia (47%) și economisirea banilor (41%).
„Totuși, pe măsură ce angajații continuă să adopte noile modalități de lucru mai flexibile, este esențial ca organizațiile să mărească și să adapteze sprijinul pe care îl oferă. Având în vedere că peste o treime din forța de muncă (38%) necesită mai mult sprijin tehnologic din partea organizației lor atunci când lucrează de la distanță, nevoia de a furniza instrumentele și tehnologia necesare pentru a menține utilizatorii productivi, conectați și în siguranță nu a fost niciodată mai mare”, se arată în studiul de specialitate.
Kaspersky a desemnat firma de cercetare independentă Censuswide să realizeze, în octombrie 2020, un sondaj pe 8.076 de angajați ai companiilor mici și mijlocii (10-250 de angajați) în Brazilia, Belgia, China, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Malaysia, Mexic, Olanda, Rusia, Spania, Africa de Sud, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Marea Britanie și SUA.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice