Studiu: La nivel global, ponderea companiilor care și-au integrat complet strategiile de afaceri, tehnologice și de sustenabilitate este de doar 7%
Numărul 23, 15-21 iun. 2022 » Lumea în care trăim
Numai 7% dintre companiile globale și-au integrat complet strategiile de afaceri, tehnologice și de sustenabilitate, pe baza obiectivelor de mediu, sociale și de guvernanță (ESG), arată rezultatele unui studiu publicat de o companie de tehnologie, citat de Agerpres. Astfel, datele centralizate de Accenture în cercetarea „Uniting Technology and Sustainability: How to Get Full Value From Your Sustainable Technology Strategy” relevă faptul că, deși companiile văd o valoare clară în implementarea unei strategii integrate, acestea menționează lipsa de soluții și standarde (40%), complexitatea (33%) și lipsa de conștientizare a consecințelor neintenționate ale tehnologiei (20%) ca fiind obstacole în calea atingerii obiectivelor lor.
În același context, aproape jumătate dintre directorii sistemelor de informații (CIO) fac parte din echipa de conducere care stabilește obiectivele de sustenabilitate și doar 45% sunt evaluați în ceea ce privește atingerea acestor obiective.
Potrivit sursei citate, 92% din totalul respondenților își propun să atingă obiective de reducere a emisiilor nete până în 2030, iar dintre acestea 70% au folosit inteligența artificială (AI).
De asemenea, doar două dintre cele 560 de companii intervievate au declarat că iau în considerare eficiența energetică în toate etapele ciclului de viață al dezvoltării de software, ceea ce indică faptul că există o marjă considerabilă de îmbunătățire.
În plus, la ora actuală, 43% dintre cei chestionați se alătură unor colaborări, alianțe și grupuri de susținere a industriei axate pe tehnologia ecologică.
Cercetarea a fost realizată prin intermediul unui sondaj web, pe un eșantion format din 560 de CIO, CTO, directori de sustenabilitate și cei care le raportează direct (directori, vicepreședinți) din companii cu venituri de peste un miliard de dolari. Sondajul a cuprins 12 țări și 11 industrii.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane