Studiu: Majoritatea românilor și-ar schimba locul de muncă pentru un salariu mai mare
Telex » Știri 13 ianuarie 2023
Peste o treime dintre angajații români (35%) și-ar schimba locul de muncă pentru mai multe beneficii extrasalariale, însă și mai mulți (70%) ar face acest pas pentru un salariu mai mare, arată datele unui studiu de specialitate, citat de Agerpres. Astfel, conform cercetării "Employee Sentiment 2023", realizată de MKOR Consulting, trei din zece respondenți au afirmat că ar renunța la actualul job pentru o mai mare siguranță a locului de muncă, în timp ce peste jumătate dintre participanții la studiu consideră că nu au motive de îngrijorare privind jobul în 2023.
În același timp, pe lângă siguranța locului de muncă, în perioada octombrie 2021 - octombrie 2022 au rămas neschimbate în percepția angajaților și alte aspecte ale vieții profesionale, precum: oportunitățile de dezvoltare (59%), pachetul salarial (52%), beneficiile (63%) și flexibilitatea regimului de muncă (61%).
Pe de altă parte, în cazul a patru din zece persoane au apărut schimbări în privința volumului de muncă resimțit, care a crescut, iar modificarea gradului de încărcare a avut loc în contextul în care numărul de colegi a rămas același pentru mai mult de jumătate (55%) dintre respondenți.
În plus, moralul redus al echipei este resimțit mai ales de către persoanele cu venituri mici (53%) și de către cei cu copii (45%).
Cu toate acestea, chiar dacă schimbarea locului de muncă nu este în plan la început de 2023 pentru unul din doi angajați, aceștia ar fi, totuși, dispuși să accepte o nouă propunere de colaborare pentru un salariu mai competitiv (7 din 10 angajați), mai multe beneficii extrasalariale (35%) și o siguranță mai ridicată a locului de muncă (28%).
Datele cuprinse în studiul de specialitate sunt extrase din cercetarea "Employee Sentiment 2023", realizată de MKOR Consulting prin intermediul Panelului MKOR, în noiembrie 2022, pe un eșantion de 530 de respondenți, cu vârste între 18 și 65 de ani.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial