Studiu: Managerii cu experiență apreciază că supraîncărcarea informațională, stimulentele inadecvate și birocrația conduc la greșeli în procesul decizional
Numărul 22-23, 30 aug. - 12 sep. 2016 » Lumea în care trăim
80% dintre respondenții unui studiu derulat în rândul managerilor de top din 16 țări admit că au luat decizii strategice pornind de la informații eronate. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului Joining the dots: Decision making for a new era, realizat în rândul top managerilor din organizații mari din 16 țări de Chartered Institute of Management Accountants – CIMA (cea mai importantă și cea mai mare organizație mondială a profesioniștilor în contabilitatea de management) și American Institute of Certified Public Accountants (AICPA). Supraîncărcarea informațională, birocrația excesivă, lipsa încrederii și stimulentele nealiniate cu obiectivele de business au fost menționate ca factori care contribuie la greșeli în procesul decizional de către companii din toată lumea.
Raportul relevă nu doar că managerii intervievați admit că au făcut greșeli în procesul decizional, că au luat decizii strategice pornind de la informații eronate (80%), ci și că organizația pe care o conduc a pierdut un avantaj competitiv pentru că managerii au fost lenți în a lua decizii (42%). În mod surprinzător, doar 28% dintre respondenți sunt de părere că organizația este capabilă să le asigure liderilor cu experiență oportunitatea de a învăța din rezultatele deciziilor luate.
Organizațiile care au afirmat că sunt echipate corespunzător pentru a lua deciziile necesare în vederea obținerii performanțelor la nivelul afacerii au arătat că respectă principii integrate în procesele decizionale, similare cu cele conturate de Principiile Globale de Contabilitate de Management (GMAP). GMAP au fost concepute pentru a crea cadrul principial pentru a sprijini sectorul public și privat să ia decizii mai bune și să fie capabile să răspundă atât riscurilor, cât și oportunităților întâmpinate într-o manieră eficientă. (Al.R.)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane