Studiu: Migrarea în cloud poate reduce echivalentul poluării provocate de 22 de milioane de mașini în trafic
Telex » Știri 5 octombrie 2020
Migrarea în cloud a companiilor poate reduce echivalentul poluării provocate de 22 de milioane de mașini în trafic, potrivit Mediafax. Este rezultatul unui studiu făcut de Accenture, unul dintre liderii mondiali în domeniul serviciilor profesionale.
Concluzia specialiștilor este că firmele pot obține beneficii financiare, sociale și de mediu mai mari dacă migrează în cloud și dezvoltă produse și servicii asociate. Concret, utilizarea serviciilor de cloud poate reduce semnificativ emisiile de carbon generând o scădere anuală de 5,9% a emisiilor totale din sectorul IT, echivalentul a 60 de milioane de tone de CO2 la nivel global. Conform celui mai recent raport Accenture este ca și cum ar fi eliminate 22 de milioane de mașini din trafic.
„Cloudul sustenabil poate oferi un dublu beneficiu acționarilor și părților interesate prin reducerea simultană a costurilor și a emisiilor de carbon. În plus, magnitudinea reducerii emisiilor de carbon realizate prin migrarea în cloud poate contribui mult la îndeplinirea angajamentelor privind schimbările climatice și la stimularea unor noi niveluri de inovare, ducând în cele din urmă la un bilanț ecologic mai bun și la o planetă mai verde”, a declarat Peter Lacy, senior managing director la Accenture.
Analiza arată că migrarea inițială în cloud poate reduce emisiile de carbon cu peste 84% comparativ cu infrastructura convențională. Reducerile pot fi cu până la 98% mai mari prin proiectarea de aplicații specifice pentru cloud.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național