Studiu: Peste 1.000 de zboruri au fost întârziate sau anulate în ultimele nouă luni în România; destinațiile cele mai afectate au fost Milano, Madrid, Roma, Larnaca și Londra
Telex » Știri 18 octombrie 2019
Peste 1.000 de zboruri au fost anulate sau au înregistrat întârzieri în ultimele nouă luni pe aeroporturile din România. Valoarea totală a compensaţiilor la care cei aflaţi în astfel de situaţii au dreptul anual depăşeşte 35-40 milioane de euro, potrivit unei analize realizate de FlightClaim.ro, citată de Mediafax. Destinaţiile cele mai afectate au fost Milano, Madrid, Roma, Larnaca şi Londra, potrivit analizei. „Lunile cele mai aglomerate sunt august şi ianuarie, în privinţa plângerilor”, a explicat consultantul în turism Razvan Pascu.
Cel mult 10% dintre românii aflaţi în situaţia unui zbor cu probleme ajung să îşi ceară drepturile de la companiile aeriene, iar restul de 90% renunţă să solicite compensaţiile de 250, 400 sau 600 de euro, în funcţie de distanţa zborului.
De la începutul anului până în prezent, în România, cele mai multe zboruri problematice au fost înregistrate în ianuarie, când peste 180 de zboruri au înregistrat întârzieri de minimum 3 ore, dar şi în august, când 170 de zboruri low cost sau charter au întârziat sau au fost anulate.
„Sunt tot mai multe situaţii în care companiile aeriene fac tot ce pot ca să nu plătească pasagerilor compensaţiile la care sunt eligibili, aşa că de multe ori se ajunge în instanţă cu companiile aeriene”, a mai afirmat joi, Răzvan Paşcu.
La nivel european, numărul zborurilor cu probleme a crescut cu 40%. În anul 2018, peste 4,5 milioane de pasageri au fost afectaţi de anularea sau întârzierea zborurilor, ceea ce înseamnă compensaţii în valoare de aproape 2 miliarde de euro.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice