Studiu: Peste jumătate dintre consumatori se declară interesați de asigurări de viață care să acopere COVID
Numărul 48-49, 22 dec. 2021 - 11 ian. 2022 » Roza vânturilor
Un număr de 54% dintre consumatori sunt interesați în acest an de încheierea unei asigurări de viață care să includă despăgubiri în caz de spitalizare, în țară sau în străinătate, din accident sau boală, inclusiv pentru infectarea cu COVID-19, relevă rezultatele unui studiu publicat de Aegon România, citat de Agerpres. Procentajul este în creștere cu 16% față de rezultatele aceluiași studiu realizat de companie în 2020.
În analiza realizată în acest an, femeile au răspuns în proporție de 55% că ar opta pentru o astfel de poliță de asigurare, în creștere față de cele 35% care indicau un astfel de interes în 2020.
Și în rândul familiilor moderne s-a remarcat o creștere a interesului pentru acest tip de produse, cu 62% dintre acestea declarând că își doresc să achiziționeze o asemenea poliță în 2021, față de doar 38%, în 2020. Familiile moderne au vârste cuprinse între 25 și 44 de ani, studii medii și superioare, venituri medii și mari și copii cu vârste până în 14 ani, se menționează în comunicatul companiei.
Circa 57% dintre respondenți consideră că, în contextul actual al pandemiei, acest tip de asigurare este atractiv sau foarte atractiv, cu 5% mai mult decât în 2020.
Totodată, studiul relevă că, în 2021, despăgubirea pentru spitalizarea cauzată de infectarea cu Covid-19 a crescut cu aproape 10% în clasamentul motivelor care i-ar determina pe oameni să cumpere această poliță.
În ceea ce privește beneficiarii acestui tip de asigurare, 54% dintre cei chestionați au răspuns că ar încheia polița pentru ei înșiși, în creștere de la 46%, anul trecut.
Participanții la studiu au declarat în proporție de 40% că ar încheia asigurarea pentru partener (față de 33% în 2020), iar 35% au afirmat că ar încheia polița pentru copii - procentaj similar cu cel de anul trecut. În ceea ce privește zonele geografice, cei mai interesați români de achiziția unei asemenea asigurări provin din Moldova (61%), urmați de dobrogeni (59%) și olteni (56%).
Analiza a inclus peste 1.000 de subiecți cu vârste de peste 18 ani. Eșantionul pe care s-a realizat cercetarea a fost eterogen din punct de vedere al studiilor, venitului și statusului relațional. Respondenții provin din toate zonele țării și locuiesc în orașe sau în apropierea acestora.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial