Studiu: Protejarea sănătății și reducerea poluării, principalele avantaje ale creșterii eficienței energetice a clădirilor, pentru 21% dintre români
Numărul 4, 5-11 feb. 2025 » Roza vânturilor
Doi din zece români (21%) consideră că protejarea sănătății și reducerea poluării reprezintă principalele avantaje ale creșterii eficienței energetice a clădirilor, reiese dintr-un studiu de specialitate, citat de Agerpres. Conform cercetării Reveal, realizată la comanda Programului „România Eficientă”, în topul celor mai importante aspecte influențate de îmbunătățirea performanțele energetice ale clădirilor se află: reducerea costurilor cu utilitățile (19%), îmbunătățirea sănătății individuale (16%) și creșterea confortului personal (15%).
De asemenea, șapte din zece români sunt de acord că risipa de energie contribuie la accelerarea schimbărilor climatice, acest punct de vedere fiind mai pronunțat în rândul femeilor (76%), comparativ cu bărbații (64%), se menționează într-un comunicat al Reveal Marketing Research.
Potrivit sursei citate, spitalele (81%), școlile (78%) și blocurile de locuințe (74%) sunt principalele clădiri „nesănătoase” care ar trebui să beneficieze de măsuri pentru creșterea eficienței energetice.
În același timp, românii consideră, în proporție de 65% - 81%, că este importantă creșterea eficienței energetice a tuturor tipurilor de clădiri. Persoanele de peste 45 de ani manifestă un interes semnificativ mai mare, cu un plus de 5% - 7% pentru toți indicatorii.
Studiul s-a desfășurat online, pe un eșantion de 1.003 respondenți. Eroarea maximă de eșantionare este +/-3,1%, la un nivel de încredere de 95%.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Zeița Thalia inspiră formule inovative în arta spectacolului
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru