Studiu: Un atac cibernetic coordonat global ar provoca pagube economice de 85-193 miliarde de dolari
Telex » Știri 29 ianuarie 2019
Un atac cibernetic coordonat la nivel global ar provoca pagube cuprinse între 85 de miliarde şi 193 miliarde de dolari, potrivit unui scenariu ipotetic dezvoltat ca test de stres pentru managementul riscurilor, transmite agenţia Reuters, citată de News.ro. Cererile de despăgubiri după un astfel de atac ar varia de la întreruperea activităţilor de afaceri şi extorcare cibernetică până la costuri de reacţie la incidente, arată un raport realizat de companiile de asigurări Lloyd’s of London şi Aon, publicat astăzi.
Despăgubirile totale care ar fi plătite de sectorul de asigurări în acest scenariu ar fi cuprinse între 10 miliarde şi 27 de miliarde de dolari, sume estimate în funcţie de limitele poliţelor, de la 500.000 de dolari la 200.000 de dolari.
Diferenţa uriaşă între pierderile asigurate şi pierderile economice scoate în evidenţă gradul de neasigurare, în cazul unui astfel de atac, a arătat testul de stres. Un atac cibernetic ar afecta mai multe sectoare la nivel mondial, cele mai mari pierderi urmând să aibă loc în retail, sănătate, industria prelucrătoare şi sectorul bancar.
Atacurile cibernetice au atras o atenţie mai mare după ce un virus răspândit în Ucraina a provocat probleme la nivel mondial, afectând mii de computere, perturbând activitatea unor porturi, de la Mumbai la Los Angeles şi blocând activitatea unei fabrici de ciocolată în Australia.
Guvernele avertizează tot mai mult în privinţa riscurilor cu care se confruntă afacerile private din cauza acestor atacuri, atât cele afectuate de guverne străine, cât şi de infractori motivaţi financiar. De exemplu, Centrul Naţional pentru Securitate Cibernetică din Marea Britanie a anunţat zilele trecute că investighează o campanie de atacuri asupra Sistemului de Nume de Domenii, care a afectat guverne şi orgnizaţii comerciale din toată lumea.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile