Studiu: Un român se uită la televizor, în medie, 3,3 ore/zi în timpul săptămânii; pentru conţinut video online alocă circa 2,5 ore
Numărul 39, 15-21 oct. 2019 » Roza vânturilor
Cel mai recent studiu referitor la obiceiurile de consum TV și video evidențiază că românii urmăresc mai mult formatul clasic de televiziune – TV liniar – decât video online, iar 36% și-ar schimba furnizorul de servicii TV pentru o oferă mai bună de canale HD și Ultra HD. „Raportul privind consumul de TV și video 2019” se află, în ceea ce priveşte piaţa românească, la a patra ediție.
Raportul analizează obiceiurile de vizionare, inclusiv televiziune și online, servicii de streaming video, calitatea imaginii și conținut. Timpul de vizionare a programelor TV continuă să fie la un nivel ridicat: în 2019, în medie, un român se uită la televizor timp de 3,3 ore zilnic în timpul săptămânii, iar în weekend timpul petrecut în fața televizorului crește la 3,7 ore. Tinerii (18-34 de ani) petrec cu o oră mai puțin timp la TV decât cei în vârstă (peste 55 ani) – 2,9 ore față de 3,9 ore în medie în timpul săptămânii.
Televiziunea liniară este liderul timpului de vizionare. Potrivit studiului, două treimi dintre respondenți spun că urmăresc conținut video online în medie timp de 2,3 ore zilnic în timpul săptămânii și 2,5 ore în zilele de weekend – cu 1,2 ore mai puțin decât la TV.
Studiul privind consumul de TV și video în 2019 a fost realizat de Mercury Research pentru SES România, pe un eșantion reprezentativ național de 401 de persoane. Respondenții sunt persoane de peste 18 ani, care utilizează servicii de televiziune prin cablu, satelit sau IPTV.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ample programe științifice și culturale dedicate marilor personalități ale istoriei naționale
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile