Studiu Veritas Technologies: Semnal de alarmă asupra pericolelor derivate din acumularea excesivă de date
Telex » Știri 28 octombrie 2016
82% dintre factorii de decizie din domeniul IT afirmă că acumulează excesiv date şi fişiere digitale. Aceasta este una dintre principalele concluzii ale studiului Data Hoarders, prezentat astăzi de Veritas Technologies, lider în managementul informaţiilor. Cercetarea a fost realizată în rândul a 10.022 profesionişti din mediul office la nivel global şi factori de decizie din domeniul IT, cu scopul de a examina modul în care sunt gestionate datele. Au fost relevate îngrijorări semnificative referitoare la acumularea excesivă a datelor, aproape trei sferturi dintre respondenţi indicând că stochează date care ar putea fi dăunătoare pentru organizaţiile lor.
Studiul arătă că factorii de decizie din domeniul IT acumulează în mod excesiv fişierele digitale şi păstrează 54% din toate datele pe care le generează. În plus, 41% din toate fişierele digitale create rămân nemodificate timp de trei ani sau mai mult. Marea majoritate a factorilor de decizie din domeniul IT s-a declarat copleşită de proporţiile şi de cantitatea datelor pe care le păstrează. Aproximativ trei sferturi dintre aceştia alocă în mod frecvent din timpul rezervat responsabilităţilor zilnice pentru a se ocupa de datele acumulate. În plus, 69% dintre profesioniştii din mediul office afirmă că renunţă la organizarea şi ştergerea vechilor fişiere digitale pentru că acest lucru este prea copleşitor.
Potrivit cercetării, 86% dintre factorii de decizie din domeniul IT afirmă că volumul de date stocate de companie ar creşte timpul de răspuns necesar în cazul unui incident de securitate. Mai mult, datele reţinute ar putea fi ele însele dăunătoare. 83% din factorii de decizie din domeniul IT şi 62% din profesioniştii din mediul office au declarat că au păstrat date care ar putea avea efecte negative asupra angajatorului sau asupra propriilor lor perspective de carieră. Acestea includ date personale necriptate, aplicaţii pentru locuri de muncă în alte companii, secrete necriptate ale companiei şi corespondenţă între angajaţi. (Al.R.)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial