Studiu: Zonele Pipera, Expoziției și Grozăvești au cel mai dezavantajos raport între numărul de angajați și locuințele în construcție
Telex » Știri 7 noiembrie 2019
Zonele Pipera-Dimitrie Pompeiu, Expoziţiei şi Grozăveşti au cel mai dezavantajos raport între numărul de angajaţi dintr-o clădire de birouri şi apartamentele în construcţie din zonă, de 110 angajaţi la fiecare locuinţă nouă în construcţie, iar zona Militari-Vest are cel mai bun raport, de 8 angajaţi la fiecare apartament aflat în construcţie, potrivit unui studiu realizat de o companie de consultanţă imobiliară, citat de Agerpres. Peste 7.000 de apartamente ar urma să fie disponibile în 2019 în imediata apropiere a unui proiect de birouri din Bucureşti, potrivit studiului „home_office Report 2019” întocmit de către SVN România. De asemenea, datele companiei mai arată că alte aproximativ 10.000 de unităţi ar putea fi lansate pe piaţă în aceste zone în următoarele 12 - 18 luni.
În zona Barbu Văcărescu - Aviaţiei, cel mai important pol de birouri din Bucureşti, ar urma să fie puse în vânzare în acest an aproximativ 2.000 de unităţi locative, adică un raport de aproximativ 14 angajaţi la fiecare locuinţă livrată, dezvoltarea altor 4.000 de locuinţe fiind planificată pentru perioada imediat următoare.
Creşterea semnificativă a suprafeţei de birouri livrată în zona Grozăveşti a făcut ca la fiecare 36 de angajaţi care lucrează în zonă să se afle doar o locuinţă programată spre livrare în 2019, în timp ce în zona Expoziţiei, un alt pol de birouri relativ nou pe piaţa bucureşteană, să existe 13 angajaţi la o locuinţă nouă programată spre livrare - cea mai mare parte a birourilor anunţate urmând a se livra în următorii ani.
În plus, zonele Expoziţiei, Grozăveşti şi Pipera-Dimitrie Pompeiu prezintă şi cel mai slab raport, de 110 angajaţi la fiecare locuinţă nouă în construcţie, însă au un potenţial mai ridicat de dezvoltare pe segmentul rezidenţial, ţinând cont de stocul aproape inexistent de locuinţe finalizate anterior de 1990.
„Majorarea constantă a veniturilor a determinat investitorii să construiască în zone aflate tot mai aproape de marile centre de afaceri din Bucureşti. Astfel, ponderea segmentului middle market, reprezentat în principal de locuinţe amplasate lângă un proiect de birouri, s-a triplat în ultimii ani, de la 17% în 2015 la 50,5% în acest an. Există însă premisele pentru atingerea unui echilibru între cerere şi ofertă, în special în zone precum Barbu Văcărescu, Politehnică sau Timpuri Noi, ceea ce se traduce prin necesitatea unor planuri ale investitorilor mult mai temeinic realizate”, a comentat directorul SVN România, Andrei Sârbu.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane