Tanczos Barna: Autoritățile publice locale din București vor pregăti planul de acțiune pentru reducerea poluării aerului
Telex » Știri 4 martie 2021
Autorităţile publice locale din Bucureşti vor pregăti, până la 15 martie, planul de acţiune pentru reducerea poluării aerului, a anunţat ministrul Mediului, Tanczos Barna, potrivit Agerpres. „Am vorbit acum o săptămână ore în şir despre PM10 (particulele în suspensie - n. r.) la şedinţa de la Primăria Generală. Au fost cele 6 sectoare prezente şi au început să identifice acele măsuri prin care aceşti indicatori pot fi readuşi la nivelul normal. PM10 provin de cele mai multe ori din praf, din construcţii, de pe stradă, acolo unde străzile nu sunt spălate. Autorităţile publice locale din Bucureşti vor pregăti până pe 15 martie planul de acţiune pentru reducerea poluării aerului - acest PICA (Planul Integrat de Calitate a Aerului – n.r.) provizoriu care va fi gestionat şi coordonat de Primăria Generală - sper să avem rezultate şi pe acest segment. Este inacceptabil ca o capitală să nu aibă un plan concret de intervenţie pentru reducerea poluării aerului. Acel PICA, care a existat, a fost anulat. În momentul de faţă văd o determinare şi o atitudine extrem de pozitivă din partea celor şase sectoare şi din partea PMB (Primăria Municipiului Bucureşti - n. r.). Cu siguranţă lucrurile vor fi schimbate şi acolo”, a afirmat Tanczos Barna, într-o declaraţie de presă susţinută în urma acţiunilor de identificare şi sancţionare a transportului şi depozitării ilegale de deşeuri.
Conform ministrului, în 2020, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a pronunţat decizia de condamnare a României pentru depăşirile valorii limită pentru indicatorul particulelor în suspensie (PM10) în aglomerarea Bucureşti. Tot anul trecut, Comisia Europeană a transmis autorităţilor române o scrisoare de punere în întârziere având ca obiect îndeplinirea necorespunzătoare a obligaţiilor cu privire la nerespectarea valorilor limită pentru dioxidul de azot (NO2).
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice
Noaptea Albă a Filmului Românesc a revenit la București, Cluj-Napoca și Timișoara
Festivalul și concursul „George Enescu”, ediția 2024 – încununare a șase decenii de performanțe muzicale