Tanczos Barna: România va avea 18.000 de stații de încărcare pentru vehiculele electrice, în 4-5 ani
Telex » Știri 29 octombrie 2021
România va avea o rețea de 18.000 de stații de încărcare a vehiculelor electrice în următorii 4 - 5 ani, din banii de la Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) și din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR), a afirmat, la o conferință de profil, ministrul Mediului, Tanczos Barna, citat de Agerpres. El a arătat că AFM va lansa în maximum două săptămâni programul prin care administrațiile locale pot accesa bani pentru stațiile de încărcare.
„Programul pentru stațiile de încărcare va fi lansat în maximum două săptămâni. Am aprobat ghidul și probabil va fi publicat săptămâna aceasta sau cea viitoare în Monitorul Oficial. Trebuie să construim această infrastructură de încărcare care în vestul Europei este bine pusă la punct. Vom finanța peste 2.000 de stații de încărcare pentru unitățile administrativ-teritoriale, mai vine și PNRR cu peste 15.000 de stații și în patru-cinci ani vom ajunge la 18.000 de stații de încărcare în România din aceste fonduri”, a spus ministrul.
Odată cu dezvoltarea acestor stații va crește și interesul oamenilor pentru a-și cumpăra mașini electrice, consideră Tanczos. El a arătat că și pentru schimbarea flotelor de mașini ale companiilor de transport se pregătește acordarea unor ajutoare de stat.
„Este nevoie de scheme de ajutor de stat pentru companii pentru a-și schimba flotele. În momentul de față, România se concentrează pe oferirea de ajutoare pentru persoanele fizice, prin programul Rabla, dar flotele nu sunt încă susținute, acolo este o discuție privind un ajutor de stat, iar schemele trebuie gândite, trebuie notificate. Multe dintre ele vor veni prin PNRR. Nu este suficient să susținem persoanele fizice, dar trebuie să acordăm sprijin pentru companiile care au zeci, sute de mașini în orașe, un sprijin pentru trecerea la mobilitatea verde”, a adăugat oficialul.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial