Tanczos Barna: Strategia UE privind efectele schimbărilor climatice evidențiază o serie de aspecte prioritare pentru România
Telex » Știri 19 martie 2021
Noua Strategie a Uniunii Europene privind adaptarea la efectele schimbărilor climatice evidenţiază o serie de aspecte prioritare pentru România, precum vulnerabilitatea agriculturii, importanţa managementului apelor şi rolul important al politicilor de reducere a riscului la dezastre, a afirmat ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos, la lucrările Consiliului informal al miniştrilor mediului din UE (eveniment organizat în sistem videoconferinţă), relatează Agerpres. „Noua Strategie a UE evidenţiază o serie de aspecte prioritare pentru România, precum vulnerabilitatea agriculturii, importanţa managementului apelor şi rolul important al politicilor de reducere a riscului la dezastre. De asemenea, salutăm concentrarea pe soluţii bazate pe natură. În calitate de ţară cu o biodiversitate bogată, acest aspect este prezent şi în abordările noastre. Referitor la acţiunea la nivel macro-regional, dorim să subliniem importanţa valorificării unor iniţiative, precum Strategia privind adaptarea pentru bazinul hidrografic al Dunării. Cooperarea şi înţelegerea reciprocă vor fi esenţiale în abordarea efectelor devastatoare ale schimbărilor climatice”, a apreciat Tanczos Barna.
Pe tema Semestrului European şi rolul Mecanismului de Rezilienţă şi Redresare, demnitarul român a punctat că România este încrezătoare că ambele iniţiative vor contribui la intensificarea eforturilor la nivel naţional pentru o redresare profundă şi o tranziţie durabilă, verde şi digitală.
„Este esenţială consolidarea integrării depline a obiectivelor de mediu şi tranziţiei verzi în procesul de coordonare a politicilor economice, bugetare şi de ocupare a forţei de muncă, adaptate la situaţia economică specifică a fiecărui stat membru. Eforturile viitoare pot fi sprijinite de măsuri care au ca scop facilitarea comunicării şi întărirea schimbului de experienţă între statele membre”, a spus demnitarul român.
(Copyright foto: 123RF Stock Photo)
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice