Târgul de Crăciun din Sibiu, la a X-a ediție
Numărul 33, 15-21 noiembrie 2016 » Roza vânturilor
A X-a ediție a Târgului tradițional de Crăciun din Sibiu va fi inaugurată la 18 noiembrie, în Piața Mare, cu un concert susținut de naistul Radu Nechifor & Friends și cu o proiecție specială de lumini. Evenimentul este organizat de Asociația Events For Tourism, cu sprijinul Consiliului local al municipiului Sibiu.
Ediția 2016 a târgului care a avut loc pentru prima dată în 2007, cu prilejul desemnării orașului Sibiu Capitală Culturală Europeană, va reuni peste 70 de expozanți din țară și străinătate, precum și atracții numeroase pentru copii. Pentru acest moment aniversar, 10 ani de sărbătoare a Crăciunului și a semnificațiilor sale cu evenimente pentru cei mari și cei mici, organizatorii au pregătit o proiecție specială de lumini pe clădirile din Piața Mare, care va crea o scenă dinamică în centrul orașului timp de 46 de zile. Proiecția va fi pornită în timpul spectacolului Turn ON the Lights, susținut de Radu Nechifor & Friends, ca un arc peste timp, făcând legătura cu ediția inaugurală a târgului, la care a concertat maestrul Gheorghe Zamfir.
Pe cei mici îi așteaptă o lume de basm, cu Parcul lui Moș Crăciun, în care copiii vor putea face o călătorie plină de surprize cu trenulețul, o tură cu personajele preferate pe carusel sau vor putea participa la o cursă pe scutere, și Atelierul lui Moș Crăciun, unde vor avea ocazia să-și descopere aptitudinile artistice la atelierul de biscuiți, cel de lumânări, de pictat turtă dulce sau de decorațiuni Pixel Art. Pentru Atelierul Moșului este pregătit un sistem de rezervări online, destinat grupelor de grădiniță și școală. De la această ediție nu lipsește programul city break, în care pensiuni și hoteluri din zonă oferă pachete speciale pentru vizitarea clădirilor istorice ale Sibiului și a târgului.
Mai multe informații despre Târgul de Crăciun din Sibiu sunt disponibile pe pagina de Facebook dedicată evenimentului. (O.P.)
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național