Târgul Mărțișorului la Muzeul Național al Țăranului Român
Telex » Știri 27 februarie 2020
Muzeul Naţional al Ţăranului Român (MNŢR) găzduieşte, până la 1 martie, între orele 10,00 şi 18,00, Târgul Mărţişorului. „Evenimentul urmăreşte tradiţia ultimelor târguri organizate de Muzeul Ţăranului, oferind în continuare publicului posibilitatea de a se întâlni cu o ofertă bogată prin unicitatea şi diversitatea mărţişoarelor”, se menţionează într-un comunicat.
Potrivit reprezentanţilor muzeului, „în peisajul târgurilor bucureştene, Târgul Mărţişorului de la MNŢR pune valoare pe obiectul handmade şi pe inovaţie, încurajând creativitatea în sfera artistică şi meşteşugul capabil să fie reînnoit cu noi particularităţi care să comunice prin expresivitate, imaginaţie, simţ al umorului semnificaţiile mai vechi sau mai noi ale mărţişorului. Participanţii invitaţi - studenţi, artişti, meşteşugari - folosesc ca sursă de inspiraţie lumea şi mitologia ţărănească ori imaginează noi forme ale creativităţii urbane: de la obiectul manufacturat şi reciclat, care foloseşte materiile naturale devenite clasice, la amprenta unui design contemporan, banda desenată sau personaje şi semne din mitologia urbană, imaginate pe o multitudine de materii neconvenţionale”.
Târgul îşi propune să aducă în atenţia publicului cumpărător şi alte categorii variate de mărţişoare, care trimit la o serie de revizitări ale trecutului recent: mărţişorul de oraş, mărţişorul rustic, mărţişorul croşetat sau tip goblen, mărţişorul tradiţiilor reinventate sau miniaturile din sticlă ale anilor ’80, ca un contrapunct la creaţiile ultimilor ani, în care principala expresie este cea a obiectului handmade. La fel ca în anii trecuţi, printre participanţii la târgul de anul acesta se numără şi şcoli, fundaţii, asociaţii, organizaţii care desfăşoară acţiuni cu caracter umanitar şi sprijin pentru categorii defavorizate.
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistic pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane
Performanțe în conservarea și valorificarea patrimoniului cultural imaterial
Pe „partitura” timpului: 160 de ani de învățământ superior muzical românesc
O nouă „punte” de comunicare publică: digitalizarea patrimoniului național
Teatrul pentru tineri, de la vocația națională la reputația internațională
Premii pentru conservarea și valorificarea „perlelor” patrimoniului cultural național
Toamna cinematografică, o adevărată... primăvară a creației artistice