Târgul Tradiții și Flori de Sărbători, în Parcul „Regele Mihai I” – Herăstrău
Numărul 11, 27 mar. - 2 apr. 2018 » Roza vânturilor
Primăria Municipiului București, prin creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție, organizează, în perioada 30 martie-9 aprilie a.c., târgul dedicat Sărbătorilor Pascale – Tradiții și Flori de Sărbători, în Parcul Herăstrău.
Ajuns la cea de-a noua ediție, evenimentul prezintă publicului obiecte și preparate culinare tradiționale, precum și o serie de spectacole folclorice de muzică și dans, ateliere de creație pentru copii și o expoziție de iepuri și miei. Intrarea la eveniment este liberă.
Potrivit unui anunț publicat pe site-ul creart, momentele de muzică și dans vor fi asigurate de peste o sută de artiști-interpreți, coruri și orchestre, formații și ansambluri populare. Cele cinci seri de spectacole vor reuni pe scena din Parcul Herăstrău nume sonore ale muzicii românești precum Mioara Velicu, Floarea Calotă, Margareta Clipa, Lavinia Goste, Gheorghe Turda, Ovidiu Homorodean, Monica Anghel, Luminița Anghel, Paula Seling, Ovidiu Komornyik, Aurelian Temișan, Nico, Sanda Ladoși, Daniel Iordăchioaie, Marcel Pavel, Vlad Miriță, Andrei Lazăr, Oana Sîrbu, Adrian Enache, Orchestra Națională Valahia a Primăriei Capitalei, Ansamblul Burnasul din Alexandria, Andrei Tudor Orchestra, Corul de copii Allegretto etc.
„Între 30 martie și 9 aprilie, cei mici sunt așteptați să îmbine creativitatea cu joaca, în cadrul atelierelor de creație care vor avea loc în două intervale orare, respectiv 11-14 și 16-18. Astfel, aceștia vor putea realiza diverse obiecte: semne de carte cu personaje din desene animate, brățări din PET și ațe colorate, felicitări amuzante de Paște, tricouri personalizate, broșe înflorate din textile, evantaie, flori din hârtie, ghivece din PET-uri cu plante parfumate, animale din cofraje de ouă, portofele din tapet și textile, planșe tematice de Paște. Mai mult decât atât, copiii vor putea asculta povești muzicale sau vor avea ocazia de a participa la ateliere de scrisori, de pictat ouă din lemn sau de ornare coșuri din răchită”, informează site-ul creart. De asemenea, în perioada amintită, zilnic, începând cu ora 10.00, la Tradiții și Flori de Sărbători poate fi vizitată și expoziția de iepuri și miei.
Programul complet al târgului poate fi consultat pe site-ul creart.
Ziua Culturii Naționale, prilej de celebrare a celor mai de seamă valori din patrimoniul românilor de pretutindeni
Împreună, sub semnul emblematic al bradului și colindelor
Târgul „Gaudeamus”, ediția 2024, o reușită reîntâlnire a cărții cu cei care o prețuiesc
Casele au amintiri. O stradă-muzeu în apropierea kilometrului 0 al Capitalei
Începe restaurarea unei bijuterii istorico-arhitecturale, Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia
Legătura dintre știință și artă – via învățământ | Aula Magna a Politehnicii, gazdă a spectacolelor de teatru
La Palatul Bragadiru, manifestări cultural-artistice pentru toate vârstele și profesiile
Festivalul Internațional Meridian, la cotele performanțelor artistice contemporane